Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Η Google είχε κάνει εδώ και καιρό γνωστό το πόσο σημαντική θεωρεί την ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων, συγκαταλέγοντάς τη στα κριτήρια που χρησιμοποιεί για την αξιολόγησή τους. Είχε κυκλοφορήσει μάλιστα το Page Speed, μια επέκταση για Firefox και Chrome που μετρούσε την ταχύτητα ενός ιστοχώρου και εμφάνιζε προτάσεις βελτίωσης...
Πριν από λίγες μέρες η επέκταση αυτή απέκτησε online έκδοση, επιτρέποντας έτσι την χρήση της από όλους, ανεξαρτήτως browser.

Επισυναπτόμενη Εικόνα: insomnia-pagespeed.jpg
Όσοι χρησιμοποιούσαν ήδη το Page Speed δεν θα συναντήσουν κάτι διαφορετικό στην online έκδοσή του. Η ταχύτητα του ιστοχώρου αξιολογείται με έναν βαθμό από το 0 έως το 100 και στα αριστερά εμφανίζονται προτάσεις βελτίωσης σε διάφορους τομείς, χωρισμένους σε τρία επίπεδα προτεραιότητας (υψηλή, μέτρια, χαμηλή).

Αυτό που έχει προστεθεί, ωστόσο, είναι η εμφάνιση προτάσεων βελτίωσης για την mobile έκδοση μιας σελίδας, ώστε να προβάλλεται όσο το δυνατό καλύτερα σε smartphones, όπου οι απαιτήσεις διαφέρουν σε σχέση με αυτές ενός επιτραπέζιου συστήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση