Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσωπα 2010: Οι Χιλιανοί ανθρακωρύχοι φωτογραφίζονται για το ΤΙΜΕ


 
1. Φλορένθιο Αβαλος 
 

Ο 31χρονος Φλορένθιο Αβαλος ήταν αυτός που εκτελούσε χρέη καμεραμάν στα βίντεο των ανθρακωρύχων. Ήταν επίσης ο πρώτος που απεγκλωβίστηκε καθώς, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, της επιχείρησης ήταν ο πιο ικανός για να αντιμετωπίσει πιθανές τεχνικές δυσκολίες. 

2. Μάριο Σεπούλδεβα
 

Ο Μάριο Σεπούλδεβα ήταν ο παρουσιαστής των βίντεο και ένας από τους λίγους που δηλώνουν ότι θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται ως ανθρακωρύχοι. 

3. Χουάν Ιγιάνες
 

«Η τραγωδία δεν ήταν τίποτα μπροστά στις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά μας,» δηλώνει ο 53χρονος ηλεκτρολόγος! 

4. Κάρλος Μαμάνι
 

Ο Βολιβιανός Κάρλος Μαμάνι ήταν μόλις τρεις μέρες στη δουλειά όταν συνέβη το ατύχημα και δηλώνει ότι έμαθε πολλά πράγματα για τη ζωή όντας εγκλωβισμένος. 

5. Τζίμι Σάντσεζ
 

Ο νεαρός, μόλις 19 ετών, Σάντσεζ παράτησε το σχολείο για να υποστηρίξει την οικογένεια του. Λίγες εβδομάδες πριν την κατάρρευση του ορυχείου είχε γίνει πατέρας ενός μικρού κοριτσιού. Τώρα δηλώνει αποφασισμένος να επιστρέψει και να συνεχίσει τις σπουδές του. 

6. Οσμάν Αράγια
 

Όπως και οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι, ο 30χρονος Αράγια έχει προβλήματα ύπνου. Είναι, ωστόσο, από τους λίγους που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στα ορυχεία. 

7. Χοσέ Ογιέδα
 

Ο 46χρονος Ογιέδα, χήρος και διαβητικός, είναι αυτός που έγραψε το διάσημο μήνυμα «Είμαστε καλά και οι 33 μέσα στο καταφύγιο». 

8. Κλαούντιο Γιάνεζ
 

Αν και χειριστής τρυπανιού, ο 34χρονος, δηλώνει ευθαρσώς τις φιλοδοξίες του να εμφανιστεί σε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα για να βγάλει χρήματα. 

9. Μάριο Γκόμεζ
 

Ο γηραιότερος όλων συνέχιζε να δουλεύει στα ορυχεία παρά το γεγονός ότι έπασχε από πυριτίαση για να συντηρήσει τα 7 εγγόνια του. 

10. Άλεξ Βέγκα
 

Όπως δήλωσε το 31χρονος μηχανικός, «όλες οι εμπειρίες μέσα στο ορυχείο πέρασαν μπροστά από τα μάτια του καθώς ανέβαινε με την κάψουλα Phoenix» στην επιφάνεια. 

11. Χόρχε Γκαγιεγκίγιος
 

«Ευχαριστώ το θεό» ήταν το μόνο που δήλωσε ο 56χρονος ανθρακωρύχος. 

12. Έντισον Πένια
 

Ο 34χρονος ηλεκτρολόγος ήταν αυτός που πέρναγε το χρόνο του τρέχοντας χιλιόμετρα και ακούγοντας τραγούδια του Έλβις Πρίσλεϊ. Αργότερα έγινε διάσημος τραγουδώντας το Suspicious Minds στο σόου του Ντέιβιντ Λέτερμαν. 

13. Κάρλος Μπάριος
 

Ο 27χρονος έμαθε ότι πρόκειται να γίνει πατέρας ενώ ήταν εγκλωβισμένος. Τώρα δηλώνει ότι ο στόχος του είναι να ζήσει και απολαύσει τη ζωή σαν να ήταν κάθε μέρα η τελευταία. 

14. Βίκτορ Ζαμόρα
 

«Ακόμα δεν μπορώ να κοιμηθώ,» δηλώνει ο 34χρονος μηχανικός. «Έχω εφιάλτες ότι είμαι ακόμα μέσα στο ορυχείο.» 

15. Βίκτορ Σεγκόβια
 

Καλλιτέχνης και συγγραφέας, ο 48χρονος Σεγκόβια κράτησε ημερολόγιο της εμπειρίας του και τώρα ετοιμάζεται να γράψει βιβλίο. 

16. Ντάνιελ Χερέρα
 

«Δεν πρέπει να παραδίνεσαι ποτέ, πρέπει να έχεις θέληση να ζήσεις,» δηλώνει ο 27χρονος οδηγός. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε μετά τον απεγκλωβισμό του ήταν να ταξιδέψει στη Γαλλία. 

17. Ομάρ Ρειγάδας
 

Ο 56χρονος ηλεκτρολόγος είχε παγιδευτεί σε ορυχείο δύο φορές στο παρελθόν και αντιμετωπίζει την περιπέτεια του με φιλοσοφική διάθεση: «Ξεχάστε τα υλικά αγαθά και σκεφτείτε τα πνευματικά. Υπάρχουν άνθρωποι που πολεμούν για ασήμαντα πράγματα. Πρέπει να πολεμήσουμε για την πίστη και την ειρήνη.» 

18. Εστεμπάν Ρόχας
 

«Περίμενα πάντα έναν καλό λόγο για να παντρευτώ στην Εκκλησία,» λέει ο 45χρονος υπεύθυνος συντήρησης που, όντας εγκλωβισμένος, υποσχέθηκε στη γυναίκα του θρησκευτικό γάμο. 

19. Πάμπλο Ρόχας
 

Μέχρι να δώσουν οι γιατροί τη συγκατάθεση τους για να επιστρέψει στα ορυχεία, ο 45χρονος μηχανικός εκρηκτικών απασχολείται χτίζοντας μια επέκταση στο σπίτι του. «Με βοηθάει να μη σκέφτομαι όσα έγιναν,» δηλώνει. 

20. Ντάριο Σεγκόβια
 

Από παλιά οικογένεια ανθρακωρύχων, ο 48χρονος χειριστής τρυπανιού δουλεύει σε ορυχεία από μικρό παιδί. 

21. Γιόνι Μπάριος
 

Γνωστός και ως «γιατρός» για τις γνώσεις νοσηλευτικής που κατέχει, ο Μπάριος έγινε το αγαπημένο θέμα των ταμπλόιντ. Τον απεγκλωβισμό του περίμεναν καρτερικά τόσο η σύζυγος όσο και η ερωμένη του. 

22. Σαμουέλ Αβαλος
 

Ο 43 μηχανικός υπέστη τερηδόνα κατά την παραμονή του στο ορυχείο. 

23. Κάρλος Μπουγκένιο
 

Ο 27χρονος Μπουγκένιο τονίζει ότι «δε χρειάζεται να γίνει κάτι κακό για να έρθουν οι άνθρωποι κοντά». 

24. Χοσέ Ενρίκες
 

«Πίστη στο θεό» λέει ο 54χρονος επικεφαλής εξορύξεων που ήταν ο πνευματικός ηγέτης των ανθρακωρύχων. «Αυτός μας έσωσε!» 

25. Ρενάν Άβαλος
 

Ο αδερφός του Φλορένσιο Άβαλος, Ρενάν, μένει 12 ώρες μακριά από το ορυχείο και επισκεπτόταν τη γυναίκα και το γιο του μια φορά το μήνα. «Μου αρέσουν τα ορυχεία,» δηλώνει. «Απλώς δε θέλω να ξαναπάω τόσο βαθιά!» 

26 .Κλαούντιο Ακούνια
 

Η θεραπεία στα προβλήματα ύπνου για τον 35χρονο Ακούνια βρέθηκε στα στούντιο της Universal: «Τρέχαμε γύρω γύρω και γελάγαμε σαν μικρά παιδιά.» 

27. Φράνκλιν Λόμπος
 

Σύμφωνα με τον πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, το πρόσωπο της χρονιάς είναι ο Ισπανός επιθετικός Νταβίντ Βίγια. «Έστειλε σε όλους μας φανέλες. Σε εμένα έστειλε μια διαφορετική γιατί είμαστε και οι δύο ποδοσφαιριστές,» δήλωσε ο Λόμπος. 

28. Ρικάρ Βιγιαροέλ
 

«Ο θεός υπάρχει,» δηλώνει ο 26 μηχανικός από την Παταγονία. «Οι 33 είναι η απόδειξη.» 

29. Χουάν Κάρλος Αγουιλάρ
 

«Ευχαριστούμε το θεό που βρισκόμαστε εδώ,» λέει ο Αγουιλάρ. «Μας κράτησε ενωμένους παρά τις αντιξοότητες.» 

30. Πέδρο Κορτέζ
 

Ο 25χρονος χειριστής γερανού είχε χάσει ένα δάχτυλο σε ατύχημα την προηγούμενη χρονιά και πλέον παίρνει χάπια για να κοιμηθεί. 

31. Ραούλ Μπούστος
 

Ο 40χρονος υδραυλικός μηχανικός είναι επιζώντας και του τσουνάμι που έπληξε τα παράλια της Χιλής το Φεβρουάριο του 2008. Μάλιστα μετά το τσουνάμι αποφάσισε να αναζητήσει δουλειά στην έρημο της ενδοχώρας. 

32. Αριέλ Τικόνα
 

«Ήμασταν οι διαλεχτοί να συμμετάσχουμε σε ένα θαύμα,» δηλώνει ο ο 30χρονος χειριστής τηλεπικοινωνιών. «Θα το σκέφτομαι μια ζωή όπως και ότι πρέπει να κάνω τώρα ως αποτέλεσμα.» 

33. Λουίς Ουρζούα
 

Ο 54χρονος Ουρζούα ήταν ο τελευταίος απεγκλωβισθείς. Η δημοκρατική του ηγεσία θεωρείται ότι βοήθησε να παραμείνουν οι ανθρακωρύχοι ζωντανοί τις πρώτες 17 μέρες πριν εντοπιστούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση