Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Κριτική Βάσως Παπανδρέου για τον προϋπολογισμό


«Είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω τον προϋπολογισμό του 2011. Σημαίνει, όμως, ότι μιλούμε για αξιόπιστο προϋπολογισμό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα; Όχι!». Αυτό ανέφερε στην ομιλία της η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου.

Η κα Παπανδρέου σκιαγράφησε ένα ζοφερό κλίμα για την ελληνική οικονομία, κρίνοντας πως «οι συσχετισμοί είναι εναντίον μας» και πως «ακόμα και ένα νέο δάνειο θα διευκολύνει τους δανειστές μας».

Δήλωσε πως στηρίζει τη συλλογική προσπάθεια και όλες οι παρεμβάσεις της συντείνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Όμως, «στήριξη δεν σημαίνει σιωπή και στοίχιση πίσω από μία άποψη. Ορισμένα "όχι" έχουν μεγαλύτερη αξία για τη συλλογική προσπάθεια από στρατευμένα "ναι"».

«Ο προϋπολογισμός του 2011 παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα ως προς τη στόχευση και την εκτέλεσή του, όπως και ο προηγούμενος» σημείωσε επίσης η κα Παπανδρέου. Όσον αφορά στο τι οφείλει να πράξει περαιτέρω η κυβέρνηση, η κα Παπανδρέου είπε.
 «Να διαπραγματευτούμε πολύ πιο σκληρά. Να επιταχύνουμε τις δράσεις που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης και να βελτιώσουμε το μάνατζμεντ της κεντρικής διοίκησης» εκτίμησε η κα Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση