Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Από θαύμα δεν υπάρχουν θύματα!

Έντονο προβληματισμό, αλλά και ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική  προκάλεσε η ισχυρότατη έκρηξη έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι  αστυνομικοί δεν περίμεναν ότι δυο ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου ότι κάποιοι θα προχωρούσαν σε ένα άκρως εντυπωσιακό αλλά και συμβολικό χτύπημα.

Μάλιστα σχεδόν απέκλειαν το ενδεχόμενο η «αποδεκατισμένη» Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (πολλά μέλη της έχουν συλληφθεί) ή η Σέχτα Επαναστατών να προχωρούσαν σε  μια τέτοια επίθεση που απαιτεί παρακολούθηση, σχεδιασμό και εμπεριέχει υψηλό ρίσκο .    «Από θαύμα δεν υπάρχουν θύματα. Η έκρηξη ήταν πάρα πολύ ισχυρή και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η βόμβα αποτελούνταν από εργοστασιακό ANFO. Μια εκρηκτική ύλη που παρασκευάζεται από νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο» τονίζει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει « δεν ήθελαν να σκοτώσουν, ωστόσο προκάλεσαν μεγάλες ζημιές».
Όταν στις 7 και 38 το πρωί άγνωστος τηλεφώνησε στο ALTER και την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και είπε πως σε 40 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στην οδό Λουιζης  Ριανκούρ 85 που είναι τοποθετημένη σε μηχανάκι, οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως δεν είναι φάρσα. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και έτσι όταν στις  8και 22 έσκασε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός δεν υπήρχαν στο σημείο πολίτες ή εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να μην αναφερθεί  τραυματισμός. Δέκα αυτοκίνητα κατεστράφησαν, το κτίριο του Πρωτοδικείου έπαθε μεγάλες ζημιές, όπως και το πίσω μέρος των γραφείων της Νομαρχίας.Το μηχανάκι που είχε τοποθετηθεί η βόμβα είχε κλαπεί την Τετάρτη από το Γαλάτσι, ενώ δεν υπήρξε κανείς – μέχρις στιγμής – αυτόπτης μάρτυρας για να δει τους δράστες να αφήνουν το μηχανισμό. Άλλωστε στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες, ενώ οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία  που θα τους οδηγήσει στη λύση του μυστήριου.

Αυτό που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση. «Αν δεν πρόκειται για  μια νέα οργάνωση τότε μιλάμε για τις δυο εν ενεργεία οργανώσεις: Την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ή τη Σέχτα Επαναστατών» λεει πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πόλίτη και προσθέτει «εκτός αν μιλάμε για ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα…. Αυτή η οργάνωση  χτύπησε στο παρελθόν με ANFO...».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση