Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια...

Εξηγήσεις για τη συνεχιζόμενη βίαιη παρουσία των ΜΑΤ ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στην Κερατέα αναδεικνύουν τόσο το έλλειμμα βιώσιμης διαχείρισης των σκουπιδιών στην Αττική, όσο και τις μαζικές παραβιάσεις δικαιωμάτων και ελευθεριών με την επιθετική παρουσία της αστυνομίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδουπραγματοποιεί σήμερα από το μεσημέρι μαζί με το Γιώργο Δημαρά, εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο της Αττικής Οικολογικής Απάντησης, περιοδεία στην περιοχή για ενημέρωση και επαφές με τους κατοίκους. Δήλωσή της θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα.
Ο άλλος εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Παρασκευόπουλος, παρευρέθηκε εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου των δημάρχων της περιοχής. Σε σχετική δήλωσή του αμέσως μετά, τόνισε:
«Στο πρόβλημα των σκουπιδιών, δε μπορούμε να κλείνουμε άλλο τα μάτια. Λύση δεν...
 είναι απλώς να θάβονται όσο πιο μακριά από την αυλή μας, ούτε να υποταχθούμε στα γκρίζα συμφέροντα της καύσης. Λύση είναι ο διαχωρισμός στην πηγή και η βιώσιμη διαχείριση, με τελικό στόχο πόλεις μηδενικών αποβλήτων. 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναγνωρίζουμε ως θετική τη δήλωση των δήμων της περιοχής ότι αποδέχονται επιτόπια βιώσιμη διαχείριση για τα σκουπίδια τους. Μαζί με τους κατοίκους, ζητάμε κι εμείς εξηγήσεις για τη συνεχιζόμενη βίαιη παρουσία δεκάδων διμοιριών ΜΑΤ, όταν το έργο έχει ήδη παγώσει με δικαστικές αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση