Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Μεταμεσονύκτιο «μασάζ» στους βουλευτές

Ποτάκι και χαλαρή συζήτηση με τους βουλευτές του μετά από την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από τον Γ. Παπανδρέου.

Το πενθήμερο της συζήτησης στη βουλή ήταν «καυτό» για το Μέγαρο Μαξίμου. Οι «πράσινοι» βουλευτές ξιφούλκησαν εναντίον των μέτρων και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.....


Πολλοί είπαν ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν». Άλλοι αμφισβήτησαν ακόμη και την αξιοπιστία του προϋπολογισμού.

Οι γκρίνιες περίσσεψαν καθώς η συζήτηση ακολούθησε της διαδικασίας του κατεπείγοντος που αποφάσισε το Μαξίμου για το νομοσχέδιο «φωτιά» για ΔΕΚΟ και εργασιακά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες αμέσως μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ο Γ. Παπανδρέου φώναξε όλους τους βουλευτές του στη Βουλή για ένα...ποτάκι χαλάρωσης και ανταλλαγή ευχών.

Το κλίμα ευχάριστο αν και τα χαμόγελα ήταν κάπως σφιγμένα. Στη συνάντηση και ο Θ. Ρομπόπουλος. Ο νέος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που απείλησε ότι την επόμενη φορά που θα έρθει νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, «παίρνει το καπελάκι του και φεύγει».

Ο κ. Ρομπόπουλος πάντως υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός τον χαιρέτησε λέγοντάς του: «Μπράβο Θωμά. Η διαφωνία είναι οξυγόνο για τη Δημοκρατία».

Ο βουλευτής από τη Θεσσαλονίκη ήταν εκείνος που γκρίνιαξε πρώτος ότι έχει ζητήσει ραντεβού από τον κ. Παπανδρέου και ακόμη περιμένει...

Στη συνάντηση δεν πήγε ο Οδ. Βουδούρης. Ένας ακόμη βουλευτής που μουρμουρίζει για το γεγονός ότι η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να ακούει την κοινοβουλευτική ομάδα.

«Είχα μία υποχρέωση στο σπίτι» είπε ο γιατρός από τη Μεσσηνία. Ειρίσθω εν παρόδω, ο κ. Βουδούρης απείχε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για ΔΕΚΟ και εργασιακά αλλά πήγε κανονικά στην Ολομέλεια, όπως και χθες, δίνοντας την θετική του ψήφο στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση