Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ικανοποίηση Μεντβέντεφ για την συνθήκη START

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικύρωση από τις ΗΠΑ της συνθήκης START για τον πυρηνικό αφοπλισμό και περιμένει τώρα την επικύρωση της και από τη Μόσχα, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε χθες Τετάρτη τη νέα συνθήκη START που υπέγραψαν τον Απρίλιο ΗΠΑ και Ρωσία.


Ο Μεντβέντεφ "δέχτηκε με ικανοποίηση τα νέα για την επικύρωση από την αμερικανική Γερουσία της συνθήκης START", δήλωσε η Νατάλια Τιμάκοβα, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.

Ο ίδιος "εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (τα δύο σώματα της ρωσικής βουλής) θα είναι έτοιμα να εξετάσουν το θέμα αυτό και ακόμα να επικυρώσουν το κείμενο", υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Η εκπρόσωπος τόνισε όμως ότι είναι πιθανό τα δύο σώματα "να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τις νομικές συνθήκες της επικύρωσης από την αμερικανική Γερουσία και να αποφασίσουν".

Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει την επικύρωση

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν χαιρέτισε την επικύρωση από τις ΗΠΑ της συνθήκης START, την οποία θεωρεί ιδιαίτερα ευνοϊκή για την συνεργασία των δυτικών συμμάχων με τη Μόσχα.

"Χαιρετίζω την επικύρωση της συνθήκης που θα συμβάλλει σημαντικά στην ευρωατλαντική ασφάλεια", υπογράμμισε.

"Η συνεχής μείωση των ρωσικών και αμερικανικών στρατηγικών πυρηνικών όπλών θα ανοίξει το δρόμο για πρωτοβουλίες στον έλεγχο των κλασικών και ατομικών εξοπλισμών που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ασφάλεια στην ευρωατλαντική ζώνη και πέρα από αυτή", επισήμανε ο Ράσμουσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση