Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Οργή Παπουτσή για την γκάφα με την 27χρονη Γερμανίδα

Έντονη αντίδραση και συστάσεις προς την ΕΛ.ΑΣ. από τον Χ. Παπουτσή για τα στοιχεία που «δόθηκαν» σχετικά με την 27χρονη Γερμανίδα.

Να κλείσουν τη στρόφιγγα των πληροφοριών πριν την ολοκλήρωση των ερευνών και την επιβεβαίωση των στοιχείων και η μετάδοσή τους να γίνεται μόνο υπό το καθεστώς της επίσημης ενημέρωσης, ζήτησε από όλες τις υπηρεσίες, φυσικά και από την ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Σε κάθε περίπτωση να είναι απόλυτος ο σεβασμός των δικαιωμάτων και

της αξιοπρέπειας των πολιτών, όπως ορίζει ο νομικός μας πολιτισμός και το κράτος δικαίου» σημείωσε ο κ. Παπουτσής μετά τα όσα διοχετεύθηκαν αρχικά από τη Λεωφόρο Κατεχάκη περί δήθεν οικογενειακής σχέσης (μάνα και κόρη) της συλληφθείσης Γερμανίδας Φαίη Μαρί Μάγιερ 27 ετών με την Μπάρμπαρα Μάγιερ 55 ετών η οποία είχε κατηγορηθεί τη δεκαετία του ’90 ως μέλος της γερμανικής RAF.

Σε δήλωση αναδίπλωσης υποχρεώθηκε και η Ελληνική Αστυνομία η οποία ανακοίνωσε πως:  «Στο πλαίσιο των ερευνών για την ταυτότητα των υπόπτων και προκειμένου να μην δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις, όσον αφορά στην τυχόν σχέση άλλων ατόμων με την υπόθεση που ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική, έγινε άτυπη ενημέρωση. Στην ενημέρωση αυτή αναφερόταν ότι η μητέρα της συλληφθείσας είναι μέλος της RAF, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. Στη διαδικασία αυτή υπήρξε πρόωρα η άτυπη ενημέρωση όσον αφορά μόνο τα στοιχεία της μητέρας προκειμένου, όπως προαναφέρεται, να προληφθεί η δημιουργία εντυπώσεων από εμπλοκή μέλους της RAF, λόγω καταρχήν ταύτισης στοιχείων ταυτότητας».

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως υπάρχει έντονη ενόχληση και είναι ενδεικτικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής πριν καν ξεκινήσει το briefing διάβασε την ανακοίνωση του κ. Παπουτσή. Ο κ. Πεταλωτής δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για το θέμα, σε όλες τις περιπτώσεις όμως παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση