Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Υφυπουργός μοιράζει χορηγίες σε σωματεία-σφραγίδες...


Σε Αϊ Βασίλη του βορείου Αιγαίου έχει μετατραπεί η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδα Τσουρή, η οποία, παρά τη λιτότητα, μοιράζει χρήματα σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, συγγραφείς, διοργανωτές φεστιβάλ, κινηματογραφιστές των νησιών.

Οπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στο πρόγραμμα Διαύγεια του Υπουργείου Εσωτερικών, η μεγαλύτερη επιχορήγηση έχει δοθεί..
..στην EΑΣ ΣΕΓΑΣ του νομού Δωδεκανήσων, είναι 40.000 ευρώ και αφορά την κάλυψη δαπανών που προέκυψαν από την οργάνωση των 23ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο στις 2 & 3 Οκτωβρίου 2010.
Επιχορηγήσεις όμως που δημιουργούν ερωτηματικά είναι αυτές όπως τηςΟμοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, ύψους 8.900 ευρώ, για την κάλυψη μέρους των δαπανών που προέκυψαν από τη διοργάνωση της 22ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέρο τον Οκτώβριο, από τις 30/9 μέχρι τις 10/10 του 2010. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου σε ανακοίνωση της αναφέρει πως έλαβε χρηματοδότηση και από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 
Η χρηματοδότηση όμως της διοργάνωσης δεν ήταν αρκετή. Με άγνωστα κριτήρια επιχορήγησε από τις 27 θεατρικές ομάδες που έλαβαν μέρος στην συνάντηση, τηνΑστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΕΠΩΔΟΣ» και τη Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Οι Αστεγοι» με το ποσό των 5.000 ευρώ έκαστη, για να παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Οι Γερόντισσες και η Θάλασσα» του Γιάννη Ρίτσου και τη «μικρή μας πόλη» του Θόρντον Γουάιλντερ, στο πλαίσιο της 22ης Συνάντησης. Για ποιο λόγο επέλεξε τη συγκεκριμένη «αστική εταιρεία» κι όχι κάποια άλλη ομάδα ή πολιτιστικό σύλλογο παραμένει άγνωστο... Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα της συνάντησης, η παράσταση της «Επωδού» αναγράφεται το όνομα της παράστασης, αλλά όχι από ποιον διοργανώνεται, ενώ σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις αναφέρονται τα ονόματα των φορέων διοργάνωσης. Πάντως, το ΦΕΚ άπλα δηλώνει πως επιχορηγείται για παραστάσεις στη Μύρινα Λήμνου και στον Πολιχνίτο Λέσβου.
Προκλητική είναι η επιχορήγηση με το ποσό των 10.000 ευρώ του ανύπαρκτου ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «Τεριάντ, ο άνθρωπος και το έργο του» από την εταιρεία «diga pictures, οπτικοακουστικές παραγωγές Παύλος Αβαγιανός», τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν στη Λέσβο και τη Γαλλία, αφενός γιατί το Μουσείο Τεριάντ στη Βαρειά Μυτιλήνης ήταν χρόνια εγκαταλελειμμένο από την Περιφέρεια Αιγαίου μέχρι να καταλήξει τελικά στο ΥΠΠΟ και αφετέρου γιατί προς το παρόν ο δημιουργός ασκεί τα... σκηνοθετικά του ταλέντα στο μοντάζ μαγνητοσκοπημένων πρωτοχρονιάτικων πάρτι για τη σελίδα foititeliatv.gr  
Με 10.000 ευρώ επέλεξε να επιχορηγήσει το Δήμο Αστυπάλαιας για το ομώνυμο φεστιβάλ, χωρίς να διευκρινίζει εάν πρόκειται για το γνωστό μουσικό φεστιβάλ του οποίου προΐσταται ο Γιώργος Ανδρέου, και χωρίς να δηλώνεται αν πρόκειται για το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2010 και ήταν αφιερωμένο στην... Κυπριακή Δημοκρατία (όπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος Χριστόφιας) ή αν αφορά το επόμενο καλοκαίρι! 
Υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης και η κ. Τσουρή, υπέγραψε επίσης την επιχορήγηση της «19ης Κίνησης Εθελοντικής Προσφοράς για την Αμανή» ύψους 5.000 ευρώ, για τη πράσινη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου 2010 στη Βολισσό της Χίου. Για τους μη γνωρίζοντες, η Αμανή είναι βουνό της Χίου, όπου λόγω της ευθραυστότητας του εδάφους τα πεδινά εδάφη είναι μηδαμινά. Ο εθελοντισμός, όπως γράφει το δελτίο Τύπου της οργάνωσης «Αμάνη 19», έγκειται στο γεγονός ότι μέσα από αυτή τη συνάντηση επιθυμεί να δώσει το έναυσμα για την αξιοποίηση του αιολικού δυναμικού της Αμανής. Πώς γίνεται όμως να δοθεί το έναυσμα για τη χρήση αιολικής ενέργειας με συναυλία του Διονύση Τσακνή, την παρουσίαση παιδικού θεατρικού έργου από τους «Μικρούς πυροτέχνες» με τον τίτλο «Το ταξίδι του μικρού κοριού Κορνήλιου», έκθεση βιβλίου και... beach party με τον dj Sam Mylo... το γνωρίζουν μόνο η κ. Κοντού, πρόεδρος της οργάνωσης, και η κ. Τσουρή. 
3.000 ευρώ σε σχολείο της Μυτιλήνης για τη γιορτή των..Τριών Ιεραρχών..!
Η γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής επιχορήγησε επίσης τον Αθλητικό Σύλλογο Μυτιλήνης «Αθλοκίνηση» με το ποσό των 1.800 ευρώ, για την αθλητική του δραστηριότητα. Αυτή η αθλητική δραστηριότητα, που χρήζει δωρεάς, έχει φέρει στην κατάταξη του ΣΕΓΑΣ τον εν λόγω αθλητικό όμιλο στηνθέση 126. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, δεν είναι μόνο προκλητικό το γεγονός ότι μοιράζει λεφτά, αλλά και σε αθλητικούς ομίλους κατώτερους στην κατάταξη από πολλά άλλα νησιωτικά σωματεία. 
Επίσης, επιχορήγηση της τάξεως των 5.000 ευρώ «τσίμπησε» και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ηλιαχτίδα» για την πολιτιστική - κοινωνική της δραστηριότητα. Θα ήταν μια άγνωστη φιλανθρωπική οργάνωση αν δεν είχε κατηγορηθεί μόλις στις αρχές του νέου έτους για φωτογραφικές προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. 
Επιχορήγηση 3.000 ευρώ έλαβαν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης, για τη διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και το μορφωτικό σωματείο φάντασμα «Η Αναγέννηση» για τη διοργάνωση των τριήμερων παραδοσιακών - πολιτιστικών εκδηλώσεων «Το πανηγύρι του ταύρου». Τέλος, ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» έλαβε το ποσό των 1.500 ευρώ για την αποπληρωμή της α’ φάσης του εκμαγείου του έφιππου ανδριάντα του Στρατηγού Πλαστήρα, που βρίσκεται στο Δήμο Καρδίτσας. Ανάλογη και η περίπτωση τηςπρομήθειας 120 αντιτύπων της έκδοσης με τίτλο «Λέσβος Πατρίδα μου» του Ευστρ. Αθανάση, με 1.800 ευρώ, δηλαδή 15 ευρώ το κομμάτι, για τις βιβλιοθήκες των σχολείων (Δημοτικών και Γυμνασίων) της Λέσβου, καθώς και σε Λεσβιακές παροικίες του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση