Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Καλύτερα των προβλέψεων τα τεστ για Ισπανία, Ιταλία

Καλύτερες των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τελικά οι «απόπειρες» της Ισπανίας και της Ιταλίας να δανεισθούν κεφάλαια από τις αγορές.

Στο 4,542% κυμάνθηκε το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία των 5ετών ισπανικών ομολόγων, στην πρώτη ... έξοδο της Ισπανίας στις αγορές για την τρέχουσα χρονιά.  Το κόστος που κλήθηκε να πληρώσει η Μαδρίτη ήταν σαφώς αυξημένο σε σχέση με το 3,576% της αντίστοιχης έκδοσης του περασμένου Νοεμβρίου, στον αντίποδα όμως ήταν έστω και κατά τι

μικρότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών που μιλούσαν για ένα επιτόκιο της τάξης του 4,7% ή και 4,8%. Παράλληλα η έκδοση καλύφθηκε κατά 2,1 φορές έναντι 1,6 της προηγούμενης φοράς. Συνολικά το ισπανικό δημόσιο άντλησε σήμερα 3 δισ. ευρώ.

Οσο για την Ιταλία; Οι σημερινές δημοπρασίες 5ετών ομολόγων της γείτονας χώρας «έκλεισαν» με επιτόκιο της τάξης του 3,67% (έναντι επιτοκίου 3,24% τον περασμένο Νοέμβριο), ενώ τα ομόλογα ωρίμανσης Μαρτίου 2026 διαμορφώθηκαν στο 5,06%. Και οι δύο εκδόσεις υπερκαλύφθηκαν κατά 1,4 φορές, ενώ συνολικά το κόστος δανεισμού της Ιταλίας διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και πάντως – αναλογικά – καλύτερα από το αντίστοιχο της Ισπανίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση