Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην νομική από τον γραμματεα οργανωτικού της νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Συντρόφισσες και σύντροφοι, παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τα γεγονότα με την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής, φαντάζομαι ότι στο μυαλό όσων θεωρούν εαυτούς ανοικτούς και προοδευτικούς ανθρώπους υπάρχει μία μελαγχολία σχετικά με το πόσο τριτοκοσμική εξακολουθούμε να είμαστε σαν κοινωνία και κράτος.

Το γεγονός ότι πάνω στην αγωνία, και τον πόνο τόσων ανθρώπων παίζονται μικροκομματικά πολιτικά παιχνίδια από δήθεν προοδευτικές και αριστερές ομάδες, δείχνει την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος.
Είναι σαφές ότι χρειάζεται από τη Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ.,όχι μόνο να καταδικάσει την συγκεκριμένη κίνηση εκμετάλλευσης από όσους την σκέφτηκαν αλλά να προχωρήσει και ενα βήμα παραπέρα...

πρέπει να σκεφτούμε σαν νέοι και προοδευτικοί πολίτες αυτής της χώρας, αν αυτές τις καταστάσεις εξυπηρετεί το άσυλο.. αν κάθε φορά η εφαρμογή του αυτονόητου και του νόμου θα έγκεινται στις αποφάσεις των εκάστοτε πρυτανικών αρχών και του οποιουδήποτε πολιτικού κόστους.. Η κουβέντα για το άσυλο τείνει να εξελιχθεί σε παρωδία... Ή θα πρέπει να εφαρμόζεται το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο ή θα πρέπει να να μην κρυβόμαστε άλλο πίσω από το δάχτυλο μας και να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα ρεαλιστικά.
επιπλέον πρέπει να δούμε πολιτισμένα και ρεαλιστικά το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και τα όρια της ελληνικής κοινωνίας.. οι δήθεν ακτιβιστικές πράξεις ενισχύουν τη ξενοφοβία πάρά βοηθάνε στην ουσιαστική επίλυση του προβλήματος..

συντρόφισσες και σύντροφοι, η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να πει κάτι διαφορετικό.. να μιλήσει ρεαλιστικά χωρίς ίχνος αριστερού κομπλεξισμού ώστε να μην κακοχαρακτηριστεί... οι προκλήσεις για ένα όντως νέο προοδευτικό μέτωπο είναι μπροστά μας..


με εκτίμηση,

Ευριβιάδης Ελευθεριάδης
Υπεύθυνος Οργανωτικού Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση