Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Οι εκλεκτοί του Ερνέστο!


Σχήμα με καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς καταλήγει να παρατάξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού προσανατολίζεται να επαναφέρει τον
Ράφικ Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μιραλάς να περνάει στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.
Τον απόλυτο αιφνιδιασμό θα ψάξει ο Ολυμπιακός απέναντι στους «πράσινους». Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ποντάρει πολλά στο δυνατό ξεκίνημα και τον γρήγορο ρυθμό που θα επιδιώξουν να επιβάλουν από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι οι παίκτες του, ώστε να πάρουν από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και με τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών τους να θέσουν τα θεμέλια της νίκης με κάποιο γρήγορο γκολ.
Σύμφωνα με όσα έχουν φανεί στις τελευταίες προπονήσεις, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίθεται να επαναφέρει τον Ράφικ Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης. Η εκπληκτική εμφάνιση του Γαλλοαλγερινού φορ κόντρα στον Άρη σε συνδυασμό με την εξαιρετική παράδοση που έχει στις αναμετρήσεις του με τις προηγούμενες ομάδες του απέναντι στο «τριφύλλι», οδηγούν τον Βάσκο προπονητή των «ερυθρόλευκων» στην απόφαση να του δώσει το χρίσμα της εμπροσθοφυλακής του Ολυμπιακού.
Το γεγονός ότι ο «τρομοκράτης» παρουσιάζεται αισθητά ανεβασμένος στις προπονήσεις και δείχνει να έχει καλύψει το χαμένο έδαφος από την αγωνιστική του απραξία, κάνει τον Ερνέστο Βαλβέρδε να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού δεν αποτελεί μυστικό πλέον ότι ποντάρει πάρα πολλά στις εκτελεστικές του ικανότητες.
Με βάση τα όσα έχουν ήδη φανεί, στις προθέσεις της τεχνικής ηγεσίας είναι να μεταθέσει τον Κέβιν Μιραλάς σε θέση δεξιού χαφ-εξτρέμ, με τον Βέλγο να εναλλάσσεται στην επίθεση με τον Τζιμπούρ αλλά και τον Άλμπερτ Ριέρα, ώστε να προκαλέσουν ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Επανέρχεται ο Τοροσίδης
Ο Βασίλης Τοροσίδης θα αποτελέσει το μοναδικό νέο πρόσωπο στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού συγκριτικά με την ομάδα που ξεκίνησε στο νικηφόρο 1-2 επί του Άρη το περασμένο Σάββατο. Ο διεθνής αμυντικός θα πάρει τη θέση του Γιάννη Μανιάτη και θα επιστρέψει στον γνώριμο ρόλο του δεξιού οπισθοφύλακα. Από εκεί και πέρα δεν αναμένονται αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ούρκο Πάρντο, ενώ οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Όλοφ Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο θα πλαισιώσουν τον Βασίλη Τοροσίδη στην αμυντική τετράδα. Ο Φρανσουά Μοντέστο θα είναι ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Αριέλ Ιμπαγάσα μπροστά του σε οργανωτικά καθήκοντα. Ο Άλμπερτ Ριέρα θα καλύψει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, με τον Νταβίντ Φουστέρ σε ελεύθερο ρόλο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, που σκοράρει ακατάπαυστα για τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια χαρίζοντας ισάριθμες νίκες στους «ερυθρόλευκους», που τους έχουν επιτρέψει να ξεφύγουν επτά βαθμούς από τον προσεχή τους ανίπαλο, ετοιμάζεται για νέο… χτύπημα, αυτή τη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό, ώστε να τον θέσει οριστικά εκτός διεκδίκησης του φετινού τίτλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση