Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζουν το αντάρτικο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Η Μπιρμπίλη έβαλε φωτιά στη βουλή για τις Natura!


«Εκρηκτικό» ήταν το κλίμα στη Βουλή την Τρίτη με αφορμή την «τελική» ρύθμιση που παρουσίασε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρπίλη, σχετικά με την δόμηση στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές Natura.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, συνάντησε έντονες αντιδράσεις για την ρύθμιση από την πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η ρύθμιση που παρουσιάστηκε αναφέρει πως γενικός κανόνας για να μπορεί κάποιος να χτίσει θα είναι τα 10 στρέμματα, αλλά για τις κατατμήσεις που θα γίνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ισχύει ο κανόνας των 4 στρεμμάτων.

Η εν λόγω αλλαγή δεν ικανοποίησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Έντονη ήταν η αντίδραση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, κ. Μερεντίτη η οποία αρνήθηκε να ψηφίσει το άρθρο 9 λέγοντας ότι: «Αγνοήσατε τα όσα είπαμε εδώ μέσα σε τόσες συνεδριάσεις. Για να πάρετε την έγκριση μας πρέπει να μας πείσετε από πού εκπορεύεται η βεβαιότητα σας ότι μπορείτε να διεκδικείτε το αλάθητο. Κανείς δεν έχει το αποκλειστικό προνόμιο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας».

«Ή εμείς δεν κατανοήσαμε τι είπαμε ή εσείς δεν μας κάνατε να κατανοήσουμε τι έχετε στο μυαλό σας, γιατί η αλλαγή δεν είναι αυτό που νομίζαμε. Πολλοί συνάδελφοι έχουν ταυτόσημη άποψη με εμένα, γιατί γίνονται και συζητήσεις στο παρασκήνιο», ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Ζωίδης.

Και ο βουλευτής κ. Γιάννης Δριβελέγκας εξέφρασε την αντίθεσή του για την ρύθμιση για τις Natura λέγοντας ότι: «Με πήραν νομικοί που γνωρίζουν τα θέματα και μου έχουν δώσει αποφάσεις σε περιοχές Natura και μου λένε ‘τσάμπα νομοθετείτε, θα μας δώσετε δουλειά εμάς’. Δεν ξέρω αν οι νομικοί σας τα έχουν δει αυτά. Κρίμα να στέλνουμε τον κόσμο τζάμπα και βερεσέ στους δικηγόρους. Δέστε το μέχρι την Ολομέλεια για να μην δημιουργηθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα».

Μετά τις αντιδράσεις η υπουργός δήλωσε ότι θα καταθέσει την τελική της πρόταση στην ολομέλεια της Βουλής.

«Κατανοώ τις αντιδράσεις και την κριτική για την παρέκκλιση των 4 στρεμμάτων, θα κρατήσω όμως επιφύλαξη για το συγκεκριμένο θέμα που έχει τεθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπιρμπίλη, ενώ πρόσθεσε ότι «κατανοώντας τις αντιδράσεις θα επιφυλαχθούμε ώστε να καταθέσουμε την τελική μας πρόταση στην Ολομέλεια της Βουλής όσο αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση