Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Νέα διαδήλωση Τουρκοκυπρίων κατά Ερντογάν

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας του κατοχικού καθεστώτος πραγματοποιήθηκε έξω από την τουρκική «πρεσβεία»...
 
Νέα διαδήλωση Τουρκοκυπρίων κατά Ερντογάν
στο
κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας συμβολική, όπως χαρακτηρίστηκε, εκδήλωση διαμαρτυρίας εκπροσώπων της Τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής Πλατφόρμας, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «ξεδιάντροπους» τους διαδηλωτές, που μετείχαν στο ογκώδες συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου εναντίον του πακέτου οικονομικών μέτρων της Άγκυρας στα κατεχόμενα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την παραπομπή στη δικαιοσύνη, των διαδηλωτών, που προσέβαλαν, όπως είπε, την Τουρκία.  Η Τουρκοκυπριακή Συνδικαλιστική Πλατφόρμα προγραμματίζει προσεχώς νέο μεγάλο συλλαλητήριο.

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε σήμερα στην Άγκυρα συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογαν με θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, το ΑΚΕΛ προσβλέπει ότι ο λαϊκός ξεσηκωμός των Τουρκοκυπρίων θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συγκρότηση ενός ισχυρού κοινού μετώπου πάλης και αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου και του λαού της.


Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ ο Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι η δήλωση Ερντογάν πως η Κύπρος έχει στρατηγική σημασία για την Τουρκία, «επιβεβαιώνει με επίσημα διακηρυγμένο τρόπο τα πραγματικά κίνητρα της Άγκυρας για τη συνεχιζόμενη κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση