Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τα "7 χρόνια φαγούρα" είναι τελικά "3 χρόνια φαγούρα"

Τα "τρία χρόνια φαγούρα" φαίνεται ότι έχουν αντικαταστήσει τα "εφτά χρόνια φαγούρα’" ως το κρίσιμο χρονικό σημείο, που τα ζευγάρια αρχίζουν να παίρνουν ο ένας τον άλλον για δεδομένο με τις γνωστές συνέπειες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα βρετανική έρευνα...

Η αύξηση του βάρους, η τσιγκουνιά, οι αμέτρητες ώρες εργασίας, το να "μπαίνουν" οι συγγενείς στη σχέση αλλά και το ροχαλητό είναι μερικά από τα πράγματα που "σκοτώνουν" το πάθος και μπορούν να οδηγήσουν σε κρίση τη σχέση.

Η έρευνα, που έγινε σε 2.000 ενήλικες άνδρες και γυναίκες με σταθερές σχέσεις, διαπίστωσε ότι οι 36 μήνες είναι η στιγμή της σχέσης που το στρες φτάνει στα μέγιστα επίπεδά του και ο ρομαντισμός αρχίζει να εξαφανίζεται, ενώ οι "σόλο" διακοπές μακριά από το έτερον ήμισυ γίνονται πια ανάγκη.

«Οι περισσότερες ώρες εργασίας σε συνδυασμό με το άγχος για τα  χρήματα επηρεάζουν σαφώς αρνητικά τις σύγχρονες σχέσεις και βλέπουμε μια αυξανόμενη τάση για χωριστές διακοπές  και χωριστά Σαββατοκύριακα, προκειμένου να αναβιώσει η "ερωτική σπίθα"», δήλωσε η δημοσκόπος Judi James, η οποία επέβλεψε την έρευνα.

Η δημοσκόπηση σύγκρινε τις βραχυπρόθεσμες σχέσεις (με διάρκεια μικρότερη από τρία χρόνια) με τους γάμους ή τις μακροχρόνιες σχέσεις.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι το 67 % των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το μικροί εκνευρισμοί που είναι φαινομενικά ακίνδυνοι κατά το πρώτο διάστημα της σχέσης συχνά παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις περίπου 36 μήνες αργότερα.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%), οι οποίοι ήταν σε καινούριες σχέσεις, δήλωσαν ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με μόλις το 16% αυτών που η σχέση τους μετρούσε περισσότερα από τρία χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι καθώς μεγαλώνουμε μαζί, το ειδύλλιο δίνει τη θέση του στη ρουτίνα, κάτι που υποστηρίζεται από το γεγονός ότι το 55% των πολυάσχολων ατόμων με  μακροχρόνιες σχέσεις παραδέχονται ότι πρέπει πλέον να "προγραμματίσουν" τις ρομαντικές στιγμές τους.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι κατά το πρώτο διάστημα μιας σχέσης οι εκπρόσωποι και των δύο φύλων μπορούν να προσβλέπουν σε ένα μέσο όρο τριών κομπλιμέντων την εβδομάδα από το σύντροφό τους - ποσοστό που πέφτει σε ένα μέσο όρο μιας εβδομαδιαίας φιλοφρόνησης μετά τα τρία χρόνια σχέσης.

Η πρόγνωση χειροτερεύει όσο περισσότερο μένουμε σε μια σχέση, με 3 στους 10 από τους ερωτηθέντες που έχουν μια σχέση για πέντε χρόνια ή περισσότερο, να δηλώνουν ότι δεν δέχονται ποτέ οποιαδήποτε φιλοφρόνηση από τους συντρόφους τους.

Τα ευρήματα έδειξαν επίσης ότι πάνω από τα τρία τέταρτα (76 %) των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ‘’ ο προσωπικός χώρος είναι πολύ σημαντικός σε μία σχέση’’.

Το ένα τρίτο (34%) όσων είχαν μακροχρόνια σχέση για περισσότερα από τρία χρόνια, έχουν τουλάχιστον δύο βράδια το μήνα που είναι ‘’προσωπικά’’, κατά τα οποία είναι αποδεκτό να ασχοληθούν με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, ενώ σε ποσοστό 58 % δήλωσαν ότι πηγαίνουν συχνά διακοπές χωρίς τους συντρόφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση