Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Επιστολές ΥΠΟΙΚ στις τράπεζες


Επιστολές προς τις διοικήσεις των τραπεζών σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των πιστωτικών ιδρυμάτων απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Με τις επιστολές του ζητά από τις διοικήσεις αναλυτική παρουσίαση του τρόπου αξιοποίησης των μορφών ενίσχυσης, ενώ αναφέρεται και στους όρους συμμετοχής τους στο πρόγραμμα παροχής των νέων εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ...

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου του ζητά αναλυτική παρουσίαση του τρόπου αξιοποίησης των μορφών ενίσχυσης που έχει λάβει κάθε τράπεζα και ειδικότερα του τρόπου με τον οποίο αυτό αντανακλάται στα μεγέθη της πραγματικής οικονομίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος ενίσχυσης, ώστε η δημιουργούμενη ρευστότητα να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των καταθετών, των δανειοληπτών και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας.
Ο υπουργός Οικονομικών, με τις επιστολές ενημερώνει τις διοικήσεις των τραπεζών ότι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, προτείνεται να επεκταθεί ο πυλώνας ενίσχυσης με τη μορφή των εγγυήσεων κατά επιπλέον 30 δισ. ευρώ. Η εν λόγω ενίσχυση θα παρέχεται εφόσον κάθε πιστωτικό ίδρυμα προετοιμάσει και εφαρμόσει σχέδιο για μεσοπρόθεσμες ανάγκες χρηματοδότησης, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνεργασία με τηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Η χρήση της πρόσθετης αυτής ενίσχυσης θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων και της πραγματικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση