Πολλά στελέχη περίμεναν με ανυπομονησία την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο και κυρίως περίμεναν να καταδικάσει τις κόντρες κορυφαίων υπουργών που δείχνουν τα παραλυτικά φαινόμενα που υπάρχουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και το αλαλούμ που υπάρχει στο Κίνημα...
.
Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός κράτησε χαμηλούς τους τόνους και πολλοί στα πηγαδάκια αναρωτιόντουσαν εάν έχει ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ μετά τη μάχη των… δελφίνων.
Πιο συγκεκριμένα, πολλοί ασχολήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με την κόντρα βαρέων – βαρών μεταξύ του Γιάννη Ραγκούση και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αρκετοί μάλιστα είπαν πως αυτή ξέσπασε μετά την «ατάκα» του Μιχάλη Καρχιμάκη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου όταν είχε αφήσει υπονοούμενα για όλους εκείνους που επιλέγουν προσωπικές στρατηγικές σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση και την προσπάθεια που κάνει για τη διάσωση της χώρας.
Τότε, στόματα άνοιξαν, στόματα δελφίνων που δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
Αυτό όμως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως ο πρωθυπουργός έμεινε απαθής και προτίμησε να σιωπήσει σε αυτή τη κόντρα.
Τα ερωτηματικά είναι πολλά, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν ίσως και από την επόμενη εβδομάδα στην συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, αν και αυτές οι συναντήσεις γίνονται περισσότερο για το θεαθήναι.
Και αυτό επειδή το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία και το αντίθετο, το ΚΚΕ τονίζει πως ο πόλεμος θα ξεκινήσει από το δρόμο, ο ΛΑΟΣ έχει διμέτωπο αγώνα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται από πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη πως κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις στα πρόσωπά τους.
Επιπλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν με καλό μάτι το πώς διαμορφώνονται πλέον οι «δυνάμεις» στο Εθνικό Συμβούλιο αφού στην ψηφοφορία για το Πολιτικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (συνεχώς εξαπολύει επιθέσεις στην κυβέρνηση), ο Νίκος Σαλαγιάννης, που είχε στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην εσωκομματική διαδικασία το 2007 και η Άσπα Παπαηλιού (είναι παπανδρεϊκή), κατόπιν όμως κλήρωσης, αφού ισοψήφησε με τον βουλευτή Πειραιά Δημήτρη Καρύδη.
Εν μέσω αυτού του αρνητικού κλίματος, με εμφανή τα σημάδια κόπωσης στο κυβερνητικό σχήμα, πλησιάζει και η Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου, που πιθανόν να κρίνει το αύριο της χώρας. Ο Μάρτης μπήκε γδάρτης για την κυβέρνηση, και στο Μαξίμου ελπίζουν πλέον να μην ολοκληρωθεί σαν παλουκοκάφτης...
Άρθρο του Σπύρου Νάννου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου