Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Έτσι θα συναντηθούν στο F4


Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και με νίκη πανηγυρίζει στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την πρόκριση στο φάιναλ φορ, με σκορ 3-1 και πετυχαίνοντας την μεγάλη ανατροπή...

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι τα ματς με τους «μπλαουγκράνα» έμοιαζαν εξ αρχής με τον... πρόωρο τελικό της διοργάνωσης, άρα απόψε γίνεται ο... τελικός των τελικών.
Οι «πράσινοι» λοιπόν πρέπει να εστιάσουν σε τέσσερις τομείς για να πάνε , μετά από απουσία μίας χρονιάς, ξανά στο φάιναλ φορ!
Τα σημεία – κλειδιά του Παναθηναϊκού
Πρέπει να συνεχίζει να υπερβάλλει εαυτό στον τομέα της άμυνας, κάτι που έκανε άλλωστε και στα τρία μέχρι τώρα παιχνίδια με τους «μπλαουγκράνα».
Ο Παναθηναϊκός έχει εξουδετερώσει ουσιαστικά την επίθεση – φωτιά της ισπανικής ομάδας, «βραχυκυκλώνοντας» όλα τα μεγάλα αστέρια της πρωταθλήτριας Ευρώπης, κάτι που εάν επαναλάβει και σήμερα, τότε θα φτάσει και πάλι στη νίκη!
Να παραμείνει εύστοχος στα ελεύθερα σουτ και στις βολές, όπως έχει κάνει έως τώρα. Εάν οΠαναθηναϊκός καταφέρει και πάρει αυτούς τους εύκολους πόντους, θα βάλει την βάση για να πατήσει επάνω και με… κερασάκι κάποια τρίποντα να απαντήσει στην δεδομένη ευστοχία της Μπαρτσελόνα.
Ο Ναβάρο είναι αποδεδειγμένα ο παίκτης - κλειδί των Καταλανών, κάτι που φυσικά γνωρίζουν και οι παίκτες. Στον αμυντικό σχεδιασμό του Ομπράντοβιτς υπήρχε ειδική πρόνοια για τον Ισπανό ο οποίος απέδωσε, με «πρώτο βιολί» τον Καλάθη που μέχρι τώρα του έχει περάσει… χειρόπεδες, όπως αποδεικνύουν άλλωστε και οι αριθμοί.
Ο «La Bomba» μέτρησε φέτος στο Τop 16 της Ευρωλίγκας 20 πόντους κατά μ.ο, ενώ στους αγώνες με τους πρωταθλητές Ελλάδος έχει περιοριστεί στους 13,7! Φυσικά κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και σήμερα για να αποχαιρετήσουμε μια και καλή τον κύριο Ναβάρο.
Το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα είναι και πάλι κατάμεστο, με τον κόσμο να αποτελεί τον 6ο παίκτη. Ωστόσο το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την κρισιμότητα του αγώνα δεν πρέπει να αγχώσει τους παίκτες του «τριφυλλιού», που πρέπει κάθε δευτερόλεπτο να έχουν καθαρό μυαλό και να μην παρασυρθούν ούτε για μία στιγμή.
Σιένα - Ολυμπιακός
Την ίδια ώρα παίζει και ο Ολυμπιακός που θέλει τη νίκη για να φέρει τον δικό του… τελικό στην Αθήνα και στο ΣΕΦ. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να νικήσει σήμερα, αντιθέτως θα δει το φάιναλ φορ από την τηλεόραση.
Τα σημεία – κλειδιά του Ολυμπιακού
Κακός «πελάτης» των «ερυθρολεύκων» στα δύο τελευταία ματς με την Σιένα ήταν τα λάθη. ΟΟλυμπιακός έφτασε τα 42(!), στις δύο τελευταίες «μάχες» του με την ομάδα της Τοσκάνης, αριθμός που δεν δικαιολογείται ούτε για μια μέτρια ομάδα και φυσικά πολύ περισσότερο για τους παίκτες του Ιβκοβιτς.
Είναι σίγουρο ότι ο Σέρβος προπονητής έχει επισημάνει την «αχίλλειο πτέρνα» και θα περιμένουμε σήμερα μια μεταμόρφωση, αλλιώς…
Πρέπει παράλληλα ο Ολυμπιακός να αξιοποιήσει την περιφέρειά του, η οποία αποτελεί ουσιαστικά το μεγάλο του «όπλο». Εάν κινηθούν τα αστέρια της ομάδας (σ.σ Σπανούλης, Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς) όπως στα δύο τελευταία παιχνίδια, τότε η βραδιά θα είναι δύσκολη.
Εάν, όμως, φτάσουν στα επίπεδα παραγωγικότητας του πρώτου αγώνα με την ιταλική ομάδα, τότε θα δούμε «ερυθρόλευκους» πανηγυρισμούς απόψε στην Τοσκάνη.
Η καλή επίθεση πρέπει να συνδυαστεί και με μια καλή άμυνα, όπως απέδειξε και το πρώτο ματς των δύο ομάδων στο ΣΕΦ, όταν η διαφορά έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη!
Ο Ολυμπιακός έχει το μειονέκτημα ότι στο σημερινό κρίσιμο ματς, παίζει εκτός έδρας. Αρα πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος και στα 40 λεπτά και να μην επηρεαστεί επ ουδενί από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι Ιταλοί. Με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία, θα απαντήσει λοιπόν στην πίεση της έδρας!


gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση