Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μαραθώνιος mountain bike στην Οίτη


Το πρώτο ΜΤΒ Οίτη Marathon θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου 2011υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και με την ευγενική υποστήριξη διασωστικής ομάδας απο τη Λ.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδας.
Σκεπτικό του μαραθωνίου είναι να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ομορφιές της Οίτης μέσα στο πλαφόν των 60-70 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση και τερματισμός θα γίνουν κάτω από την ιστορική γέφυρα τουΓοργοποτάμου, στη συνέχεια είναι η “στενή”, ένα πέρασμα από το τέλος του φαραγγιού του Γοργοποτάμου πάνω σε ένα βράχο 20 μέτρων, απο τον οποίο περνάει μέσα το ποτάμι!

Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές “ακολουθούμε ανηφορική πορεία μέχρι το χωριό Δυό Βουνά, από όπου κατάγεται ο Ιωάννης Δυοβουνιώτης, μεγάλη μορφή του έπους του 1821. Συνεχίζουμε για λίγο από την άσφαλτο και φεύγουμε δεξιά για ενα αρκετά δύσκολο ανηφορικό κομμάτι με λάσπη που μας οδηγεί σε ένα υψόμετρο περίπου 600 μέτρων, το τεραίν στη συνέχεια αλλάζει με αρκετή πέτρα και μικρούς βραχόκηπους, σε λίγο κάνουμε αριστερά στο μονοπάτι που περνάει μέσα απο το φαράγγι Συντονίκη. Ήμαστε δηλαδή ήδη στην καρδιά του βουνού και δίπλα στο χωριό Κουμαρίτσι.
Από εκεί μπαίνουμε σε ένα βαθύ ελατοδάσος με πολλά νερά και φτάνουμε στην περιοχή Γομαρόρραχη με το υψόμετρο πλέον να βρίσκεται στα 1450 μέτρα. Αλλάζουμε κατεύθυνση προς νότια και περνάμε δίπλα στην κορυφή ξεροβούνι, απέχουμε ελάχιστα δηλαδή απο την καταβόθρα και την πυρά του Ηρακλή. Σε λίγο αρχίζει η έντονη κατάβαση, όπου μετά τον προφήτη Ηλία μας βγάζει στην Παύλιανη με το υψόμετρο να έχει πέσει στα 1000 και κάτι μέτρα.
Λίγη ακόμα ανηφόρα και βούρ για ένα πολύ γρήγορο κατηφορικό που περνάει ίσως από το ποιό πυκνό δάσος κεφαλληνιακής ελάτης στην Ελλάδα, φτάνουμε στο χωριό Κουμαρίτσι και στη συνέχεια περνάμε απο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, όπου μετά απο ενα μικρό ανηφορικό διάλειμα, ξεκινάμε το κατέβασμα για το χωριό Δέλφινο.
Λίγη ακόμα ανηφόρα και η θέα είναι μοναδική, καθώς ο Μαλιακός απέχει ελάχιστα, σε αυτό το σημείο ετοιμαστείτε για μια από τις ποιο ξέφρενες καταβάσεις της ζωής σας και μάλιστα με θέα! Το υψόμετρο απο τα 700 μέτρα του Δέλφινου μηδενίζει σε ελάχιστα λεπτά, με τη μια στροφή να έρχεται πάνω στην άλλη! Στο τελείωμα αυτού του δασικού, μπαίνουμε σε ένα γρήγορο μονοπάτι, περνάμε δίπλα από ερείπια της αρχαίας Τραχινάς και φεύγουμε με κατεύθυνση προς το χωριό Βαρδάτες. Από τις Βαρδάτες ανηφορίζουμε το μονοπάτι 19, στη συνέχεια αφου δασχίσουμε για δεύτερη φορά τα Δυό βουνά, ο δασικός που φτάνει μια ανάσα απο το φαράγγι του Γοργοποτάμου, μας βάζει γρήγορα μέσα στο κατηφορικό μονοπάτι 31. Μετά το τέλος του 31 ο τερματισμός απέχει ελάχιστα κατηφορικά χιλιόμετρα!”
->Μήκος μεγάλης διαδρομής: 62 χιλιόμετρα
->Μήκος μικρής διαδρομής: 33 χιλιόμετρα
->Υδροδοσία: 7 σημεία στη μεγάλη διαδρομή, 4 στη μικρή.
->gps αρχεία-χάρτες: ( http://www.gpsies.com/map.do?fileId=urljeswvtlencxua&referrer=trackList  ) H μεγάλη διαδρομή.
(  http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kthflgriyqtrcntk&referrer=trackList ) Η μικρή διαδρομή.
->Kατηγορίες (όλες είναι Open):
A1(άνδρες εώς 29), Μεγάλη διαδρομή 62 χιλιομέτρων
Α2(άνδρες 30 εώς 39), Μεγάλη διαδρομή 62 χιλομέτρων
Α3(άνδρες 40+), Μεγάλη διαδρομή 62 χιλιομέτρων
FUN (άνδρες, όλες οι ηλικίες), Μικρή διαδρομή 33 χιλιομέτρων
Θ (γυναίκες, όλες οι ηλικίες),Μικρή διαδρομή 33 χιλιομέτρων
->Έπαθλα:
(Α1,Α2,Α3,FUN,Θ)
1η θέση: Κύπελλο και δίπλωμα
2η θέση: Μετάλλιο και δίπλωμα
3η θέση: Μετάλλιο και δίπλωμα
4η θεση: Μετάλλιο και δίπλωμα
5η θεση: Μετάλλιο και δίπλωμα
Πρώτος χρόνος στις κατηγορίες Α1,Α2,Α3 «Πρωταθλητής Οίτης» : Κύπελλο πολυτελείας και δίπλωμα
->Κόστος συμμετοχής:
10 ευρώ, για δήλωση συμμετοχής εώς 31/3
15 ευρώ, για δήλωση συμμετοχής από 1/4 εώς 2/5 (Προσοχή, η Δευτέρα 2/5 είναι η τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής!)
->Δήλωση συμμετοχής:
(Η δήλωση συμμετοχής γίνεται σε δύο απλά βήματα)
1) Καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του αγώνα*, με το όνομα του αγωνιζόμενου να φαίνεται στην απόδειξη κατάθεσης.
2) Με την απόδειξη κατάθεσης, ο αγωνιζόμενος θα λαμβάνει τον αριθμό του και το πακέτο συμμετοχής του, στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα από τις 9 εώς τις 10:30.
*Αρ.Λογαριασμού: 754/634220-57 Eθνική τράπεζα, όνομα δικαιούχου: Λιγνός Νικόλαος.
IBAN Λογαριασμού:
GR5901107540000075463422057
->Για τα ξενοδοχεία που παρέχουν έκπτωση στους αγωνιζόμενους και λοιπές πληροφορίες επικοινωνήστε στο itimtb@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση