Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Γιατί η Ελεονόρα Μελέτη είναι αυτή που θέλεις στο Twitter σου

Η υποψία υπήρχε εδώ και καιρό. Τα στοιχεία οδηγούσαν προς το συμπέρασμα, αλλά προσωπικά έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι τους celebrities με την πρώτη ματιά, γιατί δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτά που κάνουν έχουν απώτερο σκοπό την αυτοπροβολή τους και την άτιμη δημοσιότητα που πουλάει και αγοράζει ψυχές και αξιοπρέπειες.



Όμως, το βράδυ του ελληνικού τελικού της Eurovision (ναι, όταν η Αρώνη ήθελε να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής – αλλά κανείς δεν τη ρώτησε), το πράγμα έγινε ολοφάνερο:


Η Ελεονόρα Μελέτη (@NonoraM) είναι η καλύτερη Ελληνίδα celebrity που υπάρχει στο Twitter και πρέπει να την ακολουθείς. Μην περιμένεις, όμως, να σε ακολουθήσει κι αυτή, δεν πρόκειται, εκτός κι αν είσαι προσωπική, παιδική φίλη (αυτήν έκανε follow την πρώτη φορά που μπήκε στο Twitter), κάποιος από το χώρο της με τον οποίο όμως έχει πάρε δώσε (δεν ακολουθεί κανέναν, απλώς και μόνο για πιαριλίκια) ή ένας χρήστης του Twitter που έχει κάτι έξυπνο να γράψει, γιατί δεν πρόκειται να ασχοληθεί με κρύα αστειάκια. Εκείνη γράφει πιο έξυπνα.

Κοιτώντας τους αριθμούς, η Ελεονόρα έχει γράψει πάνω από 3.000 tweets (και ποστάρει τουλάχιστον 10 μέσα στην ημέρα), ακολουθεί 62 μόλις άλλους χρήστες και έχει 11.820 followers. Όμως, η αλήθεια βρίσκεται πίσω από τα νούμερα. Και είναι μία: Η Μελέτη χειρίζεται το Twitter μόνη της και όπως ακριβώς ορίζει το “DNA” του πιο διαδραστικού social media που μπορείς να βρεις εκεί έξω, στο ίντερνετ. 





Σκέψου, ότι η Μπρίτνεϊ Σπίαρς έχει μια ολόκληρη ομάδα για το Twitter (και κυρίως προμοτάρει δίσκους και videoclips), η Κιμ Καρντάσιαν πουλάει προϊόντα και προσπαθεί κι αυτή να “κερδίσει” μέσα από αυτό και γενικώς είναι δύσκολο να βρεις celebrities που να αντιμετωπίζουν το Twitter σαν αυτό που πραγματικά είναι: ο πιο σύγχρονος τρόπος ενημέρωσης και ψυχανάλυσης: Μαθαίνεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν (όπως αν ακολουθείς New247 , Sport24.gr ή Men24.gr), γράφεις ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι (ο Freddos είναι το πιο κλασικό παράδειγμα που ήρθε στο δικό μου κεφάλι).




Και εκτός όλων αυτών, με την όλη φιλοσοφία της στο Twitter, αποδεικνύει καθημερινά και με μόλις σε 140 χαρακτήρες, γιατί η Πρωινή Μελέτη έχει καταφέρει να πάρει όλο το 25-44 κοινό σε μια ζώνη όπου η αρτηριοσκλήρωση του Γιώργου Αυτιά και η υπόλοιπη “βαριά βιομηχανία ειδήσεων” συνεχίζει να μονοπωλεί συνταξιούχες ομάδες πολιτών. Η Μελέτη κρατάει μια ισορροπία ανάμεσα στο “βαρύ” και το mainstream κάθε πρωί, όπως ακριβώς κάνει στο Twitter όλη την ώρα, όπου (εκτός από το να ανακοινώσει το χωρισμό της όπως έκανε) θα σχολιάσει από την απεργία πείνας στην Υπατία και το ΔΝΤ, μέχρι τη συμμετοχή του Λούκα Γιώρκα στη Eurovision με το βγαλμένο από Μητροπάνο τραγούδι του.




Ενδεικτικά παραδείγματα 140 χαρακτήρων που δείχνουν ότι δεν έχεις άλλη επιλογή από το να κάνεις follow την Ελεονόρα Μέλετη: 





Αν της αρέσει ένας άντρας, θα το γράψει (και μετά θα το συζητήσει κιόλας με όποια ενδιαφέρεται)

Όταν κάποιος γράφει ψέματα για αυτήν, θα βρίσει. Όπως όλοι μας.

Έχει σωστή άποψη για σημαντικά θέματα αυτού του κόσμου.

Δεν ντρέπεται να εκφράσει (έστω και έμμεσα) τη γυναίκεια ανασφάλειά της.

Ξέρει πώς να συμπεριφέρεται στους followers της.





Έχει χιούμορ (αφορμή το χορευτικό της Νίκη Πόντε στη Eurovision και ο τίτλος του τραγουδιού “I don't want dance”)

Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να ακολουθήσεις τη Μελέτη στο Twitter, αλλά είπαμε να κρατήσουμε το κείμενο σε ένα πιο θεωρητικό επίπεδο. Δύσκολο. Οι λόγοι, πάντως, βρίσκονται στο photostory πάνω δεξιά στη σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση