Σάββατο 9 Απριλίου 2011

8 ανοιξιάτικα trends για να ανανεωθείς


Οι πιο διάσημοι σχεδιαστές μόδας έχουν παρουσιάσει από το Σεπτέμβριο τις τάσεις και τις κολεξιόν τους για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2011. Τώραπου ξεφορτωθήκαμε και επίσημα το χειμώ,α ήρθε ο καιρός να γεμίσεις την ντουλάπα σου με τα πιο τρέντι κομμάτια!

1. Το στυλ της μπαλαρίνας: σκέψου πως είσαι κι εσύ πρωταγωνίστρια στο "Μαύρο Κύκνο", δηλαδή μια στυλάτη μπαλαρίνα. Προτίμησε τα αέρινα φορέματα σε παστέλ εκρού αποχρώσεις τα οποία θα συνδυάσεις με κρουαζέ σακετάκια, ότι πρέπει για την άνοιξη. Την τάση των φορεμάτων που στο τελείωμά τους θυμίζουν μπαλαρίνες με ανοίγματα είδαμε στη συλλογή της Chloe.
Πολύχρωμο φόρεμα από τη  συλλογή του PRABAL-GURU
Πολύχρωμο φόρεμα από τη
συλλογή του PRABAL-GURU

2. To μανίκι που φορείς είναι του 70: οι θεές της ντίσκο επιστρέφουν και ο Μarc Jacobs το γνωρίζει καλά. Βάλε κι εσύ στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου ένα τοπάκι με έναφαρδύ μανίκι και πιέτες ή σε αστραφτερό χρώμα. Τα μπλουζάκια με έναν ώμο επιστρέφουν πιο δυναμικά από ποτέ.
3. Η φούστα η δαντελωτή: η δαντέλα συνεχίζει και την άνοιξη να πρωταγωνιστεί Για πιο γήινο και κοριτσίστικο λουκ, προτίμησε μια φούστα με δαντέλα σε ασπρόμαυρη αντίθεση όπως την είδαμα στο σόου της Nina Ricci. Αν είσαι πιο τολμηρή, συνδύασε ένα δαντελένιο κορμάκι με το τζιν σου για σέξι αλλά και ρομαντικές εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Φουλ στο φλοράλ από τους D&G!
Φουλ στο φλοράλ από τους D&G!
Τα ριγωτά ελαφριάς πλέξης  τοπ από την Isabel Marant
Τα ριγωτά ελαφριάς πλέξης
τοπ από την Isabel Marant
4. Πολύχρωμος πειρασμός: Οι εναλλαγές των έντονων χρωμάτων επιστρέφουν στην ανοιξιάτικη μόδα. Αν είσαι από τις τολμηρές, προτίμησε φορέματα όπως αυτά του Prabal Gurungπου αποτελούνται από 2 ή 3 φέτες χρωμάτων που ξεκινούν η μία μετά την άλλη. Σε συνδυασμό με σανδάλια ή πλατφόρμες επίσης σε έντονα χρώματα (φούξια, πορτοκαλί, γαλάζιο) θα μαγέψεις.

5. Το τζιν πουκάμισο: το μαλακό ντένιμ τζιν επανέρχεται δυναμικά. Απόκτησε οπωσδήποτε ένα τζιν πουκάμισο όπως το προτείνει και η Stella McCartney και άφησε στην άκρη το χειμωνιάτικο καρό πουκαμισάκι που σε έβγαλε ασπροπρόσωπη το χειμώνα.
6. Ελαφριές τουνίκ με ρίγες:
Οι αγορίστικες ρίγες πάνω στα ελαφριά πλεκτά της άνοιξης ποτέ δεν έδειχναν πιο γυναικεία παρά στην πασαρέλα τηςIsabel Marant. Συνδύασε τα με τζιν παντελόνι ή σορτσάκια ή ακόμα και με φλοράλ φουστίτσες και πολύχρωμα γοβάκια ή πλατφόρμες. .

Αλλά τι καμβάς. Επίλεξε φορέματα ή μπλούζες με διάφορα σχέδια και μοτίβα αλλά σε συγγενείς χρωματικές ομάδες. Όπως είδαμε στην πασαρέλα της Diane von Furstenberg. Αν φοβάσαι τα διαφορετικά σχέδια και μοτίβα σε στυλ μπλούζας- φούστας, προτίμησε ένα αμάνικο φόρεμα με ένα μοναδικό μοτίβο, είτε animal print, είτε γεωμετρικά σχέδια.
8. Τα φλοράρ τα ρούχα σου:
Οι D&G ρίχνουν την προσοχή τους στα φλοράλ σχέδια παντού. Σε φούστες, μπλούζες, σορτσάκια και ολόσωμες φόρμες (κοντέ ή πιο μακριές). Εσύ δεν έχεις παρά να τολμήσεις να ενσωματώσεις τα λουλούδια στην γκαρνταρόμπα σου γιατί χωρίς άνθη, τι άνοιξη να δεις. Τα λουλούδια θα πρωταγωνιστήσουν και στα παπούτσια, αξεσουάρ, κοσμήματα αλλά και στις τσάντες.
Άλλες μόδες:
Α. Αν το τα σακάκια είναι του γούστου σου, πρτίμησε το ανοιξιάτικο ανδρόγυνο λουκ σε χρώματα παστέλ (κίτρινο, σιελ ροζ) που κανείς άντρας δεν θα τολμούσε.
Β. Δοκίμασε σαν σταχτοπούτα, να περπατήσεις με της λουστρίνι pip toe γόβες με τον διπλό πάτο μπροστά που θα βρεις στα πιο κοριτσίστικα χρώματα (ροζ, φούξια, κοραλί αλλά και nude που αγαπούν οι διάσημοι)!
Γ. Αγάπησε το καρό στην πιο μεγάλη εκδοχή του (μεγαλύτερα τετράγωνα) και σε χρώματα κόκκινα και μπλε!
Δ. Μην ξεχνάς το ναυτικό λουκ: η μαρινιέρα αγαπά την εποχή αυτή και το ναυτικό λουκ πρέπει να το τιμήσεις! Άσπρο- μπλε λοιπόν!
Κατερίνα Πατούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση