Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Κάστρο: Η φωτιά που συδαυλίζει το ΝΑΤΟ στη Λιβύη θα κάψει όλον τον κόσμο


Με τους βομβαρδισμούς κατά της Λιβύης, το ΝΑΤΟ «συδαυλίζει μία φωτιά που μπορεί να κάψει όλον τον κόσμο», προειδοποίησε σήμερα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο, προσθέτοντας πως εάν ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι αντέξει στην αντίστασή του «θα περάσει στην Ιστορία ως ένας από τους μεγάλους άνδρες του αραβικού κόσμου»...

«Τώρα, η πολεμόχαρη οργάνωση (το ΝΑΤΟ) εξαρτάται από τον Καντάφι. Εάν αυτός αντέξει και δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις τους θα περάσει στην Ιστορία ως ένας από τους μεγάλους άνδρες του αραβικού κόσμου», τονίζει ο πρώην ηγέτης της Κούβας σε έναν από τους «στοχασμούς» του που φιλοξενούνται τακτικά στον Τύπο της χώρας του.
«Μπορούμε να συμφωνούμε, ή όχι με τις πολιτικές ιδέες του Καντάφι, αλλά η ύπαρξη της Λιβύης ως κράτους ανεξάρτητου και μέλους του ΟΗΕ, ουδείς έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει», τονίζει ο Κάστρο, εκφράζοντας συνάμα τον «θαυμασμό» του για την «αντίσταση που προτάσσει η Λιβύη».
Από τις 4 Φεβρουαρίου, ο Κάστρο είχε προβλέψει σε άλλον έναν από τους στοχασμούς του--στους οποίους επιδίδεται «ως απλός στρατιώτης των ιδεών» αφότου εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική δράση το 2006--πως το ΝΑΤΟ επιδράμει στη Λιβύη προκειμένου να «βάλει στο χέρι τα πετρελαϊκά της αποθέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση