Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Μαζεύουν υπογραφές κατά των δελφίνων



Μετωπική φαίνεται ότι θα είναι η αναμέτρηση στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το προσεχές Σαββατοκύριακο, εκεί όπου θα αποφασιστεί η διαδικασία με την οποία θα οδηγηθεί το Κίνημα σε αλλαγή ηγεσίας...


Μετά την επί της ουσίας απόρριψη της εισήγησης του Γιώργου Παπανδρέου από το χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο διχάστηκε, υποχρεώνοντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποσύρει την πρότασή του και να την παραπέμψει στο «μεγάλο γήπεδο» του Εθνικού Συμβουλίου, οι ομάδες προετοιμάζονται για την τελική μάχη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κορυφαία στελέχη του Κινήματος, όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Απόστολος Κακλαμάνης, βρίσκονται πιο κοντά στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, εκτιμώντας ότι η πολιτική συγκυρία δεν επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει άμεσα στην εκλογή του νέου αρχηγού του από τη βάση.
Το Εθνικό Συμβούλιο είναι ένα πολυπληθές όργανο, το οποίο ωστόσο ελέγχεται πλήρως από τους «προεδρικούς», όσους δηλαδή κινούνται πολιτικά δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου. Ειδικά μάλιστα μετά τις πολλές αποχωρήσεις που σημειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες, από στελέχη τα οποία διαφώνησαν ανοικτά με την πολιτική του Μνημονίου, που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση Παπανδρέου, και παραιτήθηκαν από το όργανο.
Ενδεικτικές του συγκρουσιακού κλίματος το οποίο διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με φόντο την επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, είναι οι πληροφορίες για την κίνηση στελεχών που πρόσκεινται στην παπανδρεϊκή πτέρυγα, να συγκεντρώσουν κείμενο με υπογραφές κατά δελφίνων, τους οποίους θα καταγγείλουν δημοσίως για συνειδητή υπονόμευση της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Με τον τρόπο αυτό, θα δώσουν συνέχεια στις καταγγελίες του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για υπονόμευσή του από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Καταγγελίες που προκάλεσαν την οξεία αντίδραση και απάντηση του Σταύρου Ψυχάρη.http://www.statesmen.gr/52762/politiki/%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD_05-01-2012.html#.TwVfpH7bnqY.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση