Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ποιά είναι "η ομάδα των 10" που θα πάει φυλακή;

Ενας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ένα πρώην κορυφαίο στέλεχός του, τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ, ένας πρώην ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Καραμανλή, συγγενικά πρόσωπα των προαναφερθέντων και ένα στέλεχος της Αριστεράς βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, έπειτα από ενδελεχή εξέταση των δηλώσεων «πόθεν έσχες», που υπέβαλαν ως υπόχρεοι άλλοι τις τελευταίες δεκαετίες, τα τελευταία χρόνια ορισμένοι....
Η «ομάδα των 10» αποτελεί για την ώρα επτασφράγιστο μυστικό, καθώς δίπλα στην εντολή του πρωθυπουργού για κάθαρση, υπάρχει και ρητή οδηγία για προσεκτικές κινήσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν αποδέχεται την απάντηση «μαζί τα φάγαμε» στο ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό και για μία δεύτερη λίστα, με ονόματα υπηρεσιακών παραγόντων των προηγούμενων κυβερνήσεων που παρουσιάζουν «αξιοπρόσεκτη οικονομική μεταβολή πριν και μετά την κατοχή του δημόσιου αξιώματος». Αγορές ακριβών ακινήτων, χαριστικά δάνεια και υπερκαταναλωτική συμπεριφορά είναι, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι αδυναμίες που κάρφωσαν όλους τους προαναφερθέντες.

Υπάρχει και μία τρίτη λίστα με πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν μεν μεγάλη οικονομική επιφάνεια από τις οικογένειές τους, αλλά έχουν εντοπιστεί στοιχεία για σύνδεσή τους με λογαριασμούς και εξωχώριες εταιρείες που «ενισχύθηκαν» με μεγάλες καταθέσεις σε συνδυασμό με διάφορα μεγάλα συμβόλαια της περιόδου που ήταν υπουργοί. Πρόκειται για δύο πρώην στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, από τα πλέον προβεβλημένα της οκταετίας.

«Ασπίδα προστασίας δεν υπάρχει για κανέναν, συμψηφισμούς δεν δεχόμαστε, όποια υπόθεση δένεται, θα παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης», ξεκαθαρίζουν οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Προσθέτουν, όμως, πως «δεν θα κρεμάσουμε ανθρώπους, απλά και μόνο για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα».

Αυτός είναι ο λόγος που μια ομάδα εφοριακών, στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εισαγγελέων λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους μυστικότητας, ώστε να ολοκληρωθούν οι σχετικοί φάκελοι. Η επιχείρηση εξελίσσεται στην Αθήνα, την επαρχία, την Ελβετία, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους, καθώς πρόκειται για τα πεδία ανάπτυξης επενδυτικών δραστηριοτήτων από όλους τους προαναφερθέντες.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν αναλάβει να διασταυρώσουν και τα στοιχεία από τις πιστωτικές κάρτες, «καθώς ορισμένοι με τα χρόνια έγιναν απρόσεκτοι». Είναι χαρακτηριστικό πως στην κάρτα του χρέωσε εις εκ των προαναφερθέντων την αγορά ενός μικρού... αυτοκινήτου, «για να πηγαίνει προφανώς η οικιακή βοηθός για ψώνια».

Τη πληροφορία έδωσε στους «ράμπο» του ΣΔΟΕ υπάλληλος της εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων, που θυμήθηκε την επίσκεψη του επιφανούς πολιτικού στην αντιπροσωπεία. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε δημεύσεις περιουσιών, των στοιχείων, για την ακρίβεια, που δεν έχουν συμπεριληφθεί στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» και να στείλει όλους τους υπόλογους στη Δικαιοσύνη. Θέλει, έτσι, να απαντήσει στο λαϊκό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία να ζητεί από τους πολίτες θυσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση