Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ανταρσία βουλευτών σέρνει τα κόμματα σε πόρισμα – φωτιά για τη Siemens.


Σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις, το πόρισμα θα φτάνει τις 2,000 σελίδες, όπου θα υπάρχουν δεκάδες ονόματα πολιτικών, υπουργών, στελεχών του δημοσίου και άλλων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η εξέλιξη αυτή προήλθε από πραγματική ανταρσία
βουλευτών ενάντια σε κάποιες περίεργες διαθέσεις για «απαλές ενέργειες».
Αυτοί που ήθελαν χαλαρή αντιμετώπιση, πατούσαν πάνω στο γεγονός ότι τα ΜΜΕ είχαν υποβαθμίσει το θέμα και μέχρι τις τελευταίες στιγμές προσπαθούν να μιλήσουν για «ελλιπή στοιχεία» ή πόρισμα γενικοτήτων.
Οι βουλευτές όμως που μετέχουν στην εξεταστική γνωρίζουν ότι το διαδίκτυο έφτασε για να ξεσηκώσει τον κόσμο και να τους δείχνει με το δάχτυλο. Άρα, κάθε απόπειρα συγκάλυψης θα είχε συνέπειες για τους ίδιους και όχι κάποιους άλλους «μαέστρους».
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση βουλευτή προς «εκπροσώπου της κομματικής διοίκησης» που είπε: «Γ*** εσένα και το κόμμα και όλους. Εγώ αυτά δεν πρόκειται να τα κουκουλώσω, αν έχετε κότσια, βγείτε εσείς και θάφτε τα».
Το πόρισμα (σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες), θα είναι διακομματικό με πρωτοβουλία βουλευτών. Θα υπάρξουν μάλιστα ορισμένες εξαιρέσεις, που θα ζητήσουν κάποια επιπρόσθετα στοιχεία για να συμπεριληφθούν στο πόρισμα, πραγματικά «ακραία». Επί της αρχής, στο βασικό θα συμφωνούν όλοι.
Αυτό θα είναι μία εξαιρετική εξέλιξη, αφού δεν θα χρειαστεί τίποτε άλλο. Η κοινοποίηση και μόνο αυτού του πορίσματος θα ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ την δικαιοσύνη για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Ώστε να διαψεύσει η ίδια κάποιες αναφορές που την αφορούν...
Σε αυτό διευκολύνει και η σύνταξη του πορίσματος που δεν αφήνει περιθώρια ούτε για παραγραφές ούτε για ασυλία της εταιρείας. Μια καλή εξέλιξη λοιπόν... Δεν νομίζουμε ότι θα τολμήσει τώρα κάποιος να κάνει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση