Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αίτηση εξαίρεσης όλης της έδρας στη δίκη των «Πυρήνων»

Διακόπηκε για την Τρίτη
Δίκη για... τα πανηγύρια...!

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε στη δίκη για την υπόθεση των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Με την έναρξη της διαδικασίας την Πέμπτη, τέσσερις εκ των κατηγορουμένων υπέβαλαν αίτηση εξαίρεσης όλης της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Την αίτηση υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι Νίκος Βογιατζάκης, Ερρίκος Ράλλης και Μανόλης Γιόσπας, καθώς και ο εκ των κρατουμένων κατηγορουμένων, Αλέξανδρος Μητρούσιας, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο, για να υποστηρίξει την αίτησή του.

Στην αίτηση εξαίρεσης των τεσσάρων κατηγορουμένων γίνεται λόγος για "υπόνοιες μεροληψίας" εκ μέρους των δικαστών, καθώς και για "δυσπιστία" των κατηγορουμένων απέναντι στις μεθόδους του δικαστηρίου. Γίνεται αναφορά επίσης "σε δικονομικές παραβάσεις και εκτροπές", τόσο για την απόφαση του δικαστηρίου για το θέμα της παρακράτησης ταυτοτήτων όσο και για τη μη τήρηση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών.

Η αίτηση αναφέρεται ακόμα στο θέμα του διορισμού αυτεπαγγέλτως συνηγόρων, καθώς και στην απόφαση για αποστολή των πρακτικών στην Εισαγγελία για ποινικές κυρώσεις των δικηγόρων, που αρνήθηκαν το διορισμό τους.

Οι κατηγορούμενοι μάλιστα κάνουν λόγο για "υπαναχώρηση" του δικαστηρίου όσον αφορά στο θέμα των ταυτοτήτων, λέγοντας ότι το δικαστήριο "άλλες αποφάσεις παίρνει το πρωί και άλλες το μεσημέρι".
Η διαδικασία διακόπηκε για την Τρίτη, προκειμένου να μεταβεί στη δικαστική αίθουσα των φυλακών νέα σύνθεση, ώστε να κρίνει το αίτημα των κατηγορουμένων.sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση