Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Απειλεί να ανοίξει τις αποθήκες όπλων ο Καντάφι...

«Να προετοιμαστούν να υπερασπιστούν τη Λιβύη» κάλεσε τους υποστηρικτές του ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, εμφανιζόμενος ενώπιόν τους στην Πράσινη Πλατεία της πρωτεύουσας Τρίπολης. Στις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ο Καντάφι έκανε λόγο για εχθρούς της χώρας και διεμήνυσε:
«Θα πολεμήσουμε αν το θέλουν ... Θα πολεμήσουμε και θα τους νικήσουμε».
«Θα πεθάνουμε εδώ, στο έδαφος της Λιβύης. Θα ματαιώσουμε τις ξένες απόπειρες όπως κάναμε με...
 τον ιταλικό ιμπεριαλισμό» συνέχισε, χαιρετίζοντας τη λιβυκή σημαία. Η ζωή χωρίς το «πράσινο λάβαρο» είναι «άχρηστη», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που έχουν κατεβάσει τη λιβυκή σημαία και την έχουν αντικαταστήσει με εκείνη που χρησιμοποιούνταν πριν από την επανάσταση του 1969.
Στέλνοντας φιλιά στους υποστηρικτές του και υψώνοντας τη γροθιά του στον αέρα, πρόσθεσε: «Είμαστε το έθνος της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας, αυτό το έθνος έχει θριαμβεύσει επί της Ιταλίας».
Μάλιστα, ανέφερε πως «όταν χρειαστεί, θα ανοίξουμε όλες τις αποθήκες όπλων για να εξοπλιστεί ο λαός της Λιβύης και όλες οι φυλές της χώρας».
«Μπορούμε να συντρίψουμε τον εχθρό μας, μπορούμε να το κάνουμε με τη θέληση του λαού» συνέχισε.
«Χορέψτε, τραγουδήστε και προετοιμαστείτε (...) το πνεύμα που έχετε είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε προσπάθεια των ξένων και των εχθρών να μας καταστρέψουν. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ανάμεσά σας. Στέκω ανάμεσα στο λαό και θα πολεμήσουμε και θα τους σκοτώσουμε αν θέλουν. Δείτε τη δύναμη του λαού. Αυτή είναι η δύναμη του λαού που δεν μπορεί να ηττηθεί» υπογράμμισε. Ο Καντάφι καταφέρθηκε και κατά των ξένων μέσων ενημέρωσης, αποκαλώντας τα σκύλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση