Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Πολιτική Ο Ραγκούσης στο “χορό” της διαδοχής

Τις πολιτικές φιλοδοξίες του Γιάννη Ραγκούση, με το βλέμμα στη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, αποκαλύπτει το σημερινό «Ποντίκι», συνδέοντας τον Υπουργό Εσωτερικών με το νεοσύστατο Δίκτυο Π80, το οποίο διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Game Over-Η Ελλάδα στην Τέταρτη Δημοκρατία»...



...Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία έχει διαχρονικά ενημερωμένο ρεπορτάζ από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, το συγκεκριμένο Δίκτυο αποτελείται από στελέχη του Κινήματος που ανδρώθηκαν τη δεκαετία του 1980.

Ως κοινή αναφορά των στελεχών αυτών, εμφανίζεται ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην δήμαρχος Πάρου, επί σειρά ετών στέλεχος της κομματικής γραφειοκρατίας του ΠΑΣΟΚ, και σήμερα πανίσχυρος Υπουργός Εσωτερικών, ως εξ απορρήτων συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, μετά το 2007.

Το ενδιαφέρον της προσπάθειας που αποκαλύπτει το «Ποντίκι» έγκειται στο γεγονός ότι το Δίκτυο Π80, φαίνεται να επιθυμεί να εκτείνει τον διάλογο στο «όλο ΠΑΣΟΚ», όχι δηλαδή μονάχα στον στενό παπανδρεϊκό πυρήνα, αλλά και σε στελέχη που στήριξαν τον Κώστα Σημίτη στο εγχείρημα του «εκσυγχρονισμού», καθώς και άλλα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ομιλητές θα είναι, πέραν του ίδιου του Γιάννη Ραγκούση, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, δηλαδή ένα στέλεχος με απευθείας αναφορά στον ιδρυτή του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου, ο Σωκράτης Ξυνίδης, αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και στέλεχος του κύκλου επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου, ο καθηγητής οικονομίας και πρόεδρος του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας, εκ των στενών συνεργατών του Κώστα Σημίτη, καθώς και η ιστορικός Χριστίνα Κουλούρη, η οποία κατατάσσεται στην ομάδα Θάλειας Δραγώνα-Μαρίας Ρεπούση.

Η κινητικότητα που αποδίδεται στον Γιάννη Ραγκούση έχει θορυβήσει άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έχουν με τη σειρά τους βλέψεις στην επόμενη ημέρα του Κινήματος, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση