Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μήνυμα του Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την 25η Μαρτίου


Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, αποτελεί για την Ελλάδα σύμβολο του Αγώνα των Ελλήνων για Αυτοδιάθεση και Ανεξαρτησία, σύμβολο της Απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό. Τιμούμε τον ηρωικό αγώνα των απανταχού Ελλήνων, την αυτοθυσία, την εθνική ενότητα και αλληλεγγύη στην υλοποίηση του οράματος μιας ελεύθερης Πατρίδας...

Σήμερα, 190 χρόνια μετά, η Πατρίδα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο επιλογών και αποφάσεων, που θα κρίνουν το παρόν και το μέλλον μας. Η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της, οι επώδυνες θυσίες που έχει αναλάβει ο ελληνικός Λαός, οι αποφάσεις και οι διεκδικήσεις στην Ευρώπη, οι εξελίξεις στα εθνικά μας ζητήματα, συνθέτουν ένα σκηνικό, όπου η Πατρίδα μας δοκιμάζεται και αγωνίζεται.
Οι αξίες  που αναδεικνύονται από τον Αγώνα για την Απελευθέρωση, πρέπει να αποτελέσουν πυξίδα για τις «μάχες» του παρόντος και του μέλλοντος.
Ιδιαίτερα για τη Νέα Γενιά, που δοκιμάζεται  περισσότερο από κάθε άλλη γενιά  μεταπολεμικά, η Κρίση πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για μια νέα  εθνική Ανάταση και Αναγέννηση.
Έφθασε  η ώρα να κοιτάξουμε στο μέλλον, ένα μέλλον που θα χτίσουμε εμείς  και οι γενιές που έρχονται. Θα αγωνιστούμε γι’ αυτό. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δομήσουμε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ανάχωμα στη βαρβαρότητα. Να εμπεδώσουμε μια νέα εθνική και συλλογική συνείδηση, με πρόταγμα την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής. Να αναδείξουμε και να επιβραβεύσουμε την Ελλάδα των Αξιών, της σκληρής δουλειάς, της επίτευξης των μεγάλων Στόχων, απέναντι στην Ελλάδα της μιζέριας, της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας.
Εμείς, ως Νέοι άνθρωποι,  βλέπουμε την Κρίση  ως ευκαιρία. Θα αγωνιστούμε, θα παλέψουμε, θα πετύχουμε να δημιουργήσουμε μια Γενιά πρωταγωνίστρια των εξελίξεων. Θα νικήσουμε και θα πάρουμε την Ελλάδα πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση