Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Καταφθάνουν 25 αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στην Ανδραβίδα - Εκατοντάδες άτομα προσωπικό θα τα επανδρώνει!


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ακριβώς για την επίσημη συμμετοχή του αεροδρομίου του Αράξου στον πόλεμο της Λιβύης, καθώς εκεί παραμένουν αρκετές ημέρες εδώ και αρκετές ημέρες τα βέλγικα αεροσκάφη, τα οποία πριν δυο μέρες ξεκίνησαν και αυτά τους βομβαρδισμούς κατά του Καντάφι.
Όμως οι τελευταίες πληροφορίες  αναφέρουν πως τις αμέσως επόμενες ημέρες στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος θα καταφθάσουν επιπλέον αεροσκάφη έπειτα από απόφαση του ΝΑΤΟ και στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας...

Για αυτό το λόγο στην 117 Πτέρυγα Μάχης έχει ήδη ζητηθεί να ετοιμαστούν περίπου δέκα στον αριθμό, ειδικά στρογγυλά μεταλλικά στέγαστρα προκειμένου εκεί να τοποθετηθούν 25 νατοϊκά αεροσκάφη που θα καταφθάσουν, τα οποία θα επανδρώνονται, εκτός από τους πιλότους και με προσωπικό συντήρησης, απλούς στρατιωτικούς και επιτελάρχες, που ο αριθμός τους θα αριθμεί εκατοντάδες άτομα!
Δεν είναι τυχαίο βέβαια το γεγονός πως τις αμέσως προηγούμενες ημέρες κλιμάκια αμερικανών αξιωματικών επισκέφθηκαν και έκαναν αυτοψία σε ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια.
Η Αθήνα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, δεν δήλωσε στο ΝΑΤΟ πρόσθετα αεροπορικά μέσα εν όψει της ανάληψης από τη Συμμαχία της συνολικής ευθύνης «για τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και την προστασία των αμάχων» στη Λιβύη.
Οι Αμερικανοί πάντως το μόνο βέβαιο είναι πως θέλουν να έχουν από πρώτο χέρι εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες υποστήριξης και ασφάλειας που διαθέτουν τόσο τα αεροδρόμια που έχει δηλώσει η Αθήνα στο ΝΑΤΟ όσο και άλλα που, λόγω θέσεως, τους εξυπηρετούν.
Έκλεισαν διαμονή για τρεις μήνες! 
 Εκατοντάδες ακόμα άτομα θα συμπληρώνουν το προσωπικό.  Όπως π.χ. ήδη αποκάλυψε το attacktv, οι Βέλγοι πιλότοι που παίρνουν μέρος στις εξόδους προς τη Λιβύη και το λοιπό προσωπικό που παρέχει υποστήριξη (συνολικά πάνω από 50 άτομα) μετακινούνται πλέον από κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, στο οποίο διέμεναν, κι έκλεισαν για τρεις μήνες το ξενοδοχείο PAVLINA BEACH, στην παραλία των Νιφορεΐκων Αχαΐας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο του Αράξου, απ' όπου επιχειρούν.
Εύκολα γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι οι εκτιμήσεις που υπάρχουν και σε στρατιωτικούς κύκλους, και μάλιστα σε αυτούς που διεξάγουν τον πόλεμο εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, είναι ότι οι επιχειρήσεις δεν προβλέπεται να λήξουν σύντομα, δεν είναι θέμα ημερών, αλλά θα απαιτηθούν μήνες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να επιτύχουν το σκοπό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση