Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πρόωρος «Γολγοθάς» για εκατοντάδες εκδρομείς

Σκηνικό... τρόμου και απίστευτης ταλαιπωρίας για εκατοντάδες εκδρομείς που επέστρεφαν στην Αθήνα από την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών, με ουρές χιλιομέτρων, καθηλωμένα εκχιονιστικά μηχανήματα, σειρήνες ασθενοφόρων και περιπολικών εν μέσω χιονιά, χωρίς να μπορεί κανένας να πει με βεβαιότητα τι είχε συμβεί...


Λίγα λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας άνοιξε τελικά μίο λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών από την Τραγάνα μέχρι το Μαρτίνο, ενώ καταβάλλονταν προσπάθειες για να ανοίξει και δεύτερη.

Νωρίτερα, είχε επιτραπεί από την Τροχαία να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα τα ΙΧ αυτοκίνητα που, για περισσότερο από μία ώρα, είχαν ακινητοποιηθεί στα διόδια της Αγίας Τριάδας της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών.

Παράλληλα, μηχανήματα του Δήμου Λοκρών επιχειρούσαν τη διάνοιξη διόδου από παράπλευρους δρόμους.

Εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο, που κινούνται από Λαμία προς Αθήνα, είχε δοθεί μετά τις 8 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Ιδιαίτερα ακραίες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν σε όλο το εθνικό δίκτυο, κατά μήκος του νομού της Φθιώτιδας, έχουν εγκλωβίσει αρκετά οχήματα σε διάφορα σημεία, ενώ στα υπόλοιπα, οι ταχύτητες με τις οποίες κινούνται δεν ξεπερνούν τα 15 και 20 χιλιόμετρα.Συγχρόνως, εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε ακινητοποιημένα ΙΧ, σε διάφορα σημεία, εκχιονιστικά μηχανήματα, με συνέπεια να μην μπορούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια.

Εξάλλου, διεκόπη η κυκλοφορία και των φορτηγών αυτοκινήτων από τη Λαμία προς την Αθήνα και από τη Λαμία προς τη Θεσσαλονίκη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τα φορτηγά που εκινούντο στο εθνικό δίκτυο σταθμεύουν στην πόλη της Λαμίας.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να μετριαστεί το βάρος της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο, για να αποφευχθούν περαιτέρω εμπλοκές λόγω της κακοκαιρίας.

Από τις 4 το απόγευμα χιονίζει ασταμάτητα και μέσα στην πόλη της Λαμίας ενώ με ιδιαίτερη ένταση είναι τα χιόνια στα βόρεια και τα δυτικά.

Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες από το 48ο χλμ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ενώ η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη ακόμη και στα πεδινά.

Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αφού τα καιρικά φαινόμενα συνεχώς γίνονται όλο και περισσότερο έντονα.

Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Μπράλο και στο 51ο χλμ και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Στα ορεινά χωριά και Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκατοστά.

Προβλήματα και στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας. Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από Αίγιο και Διακοπτό προς Καλάβρυτα, καθώς και από Ακράτα προς Ζαρούχλα.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα, που κινούνται στην περιοχή των Καλαβρύτων, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, για να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

Επίσης, λόγω της βροχόπτωσης, αλλά και των έργων που γίνονται στην οδό Πατρών - Κορίνθου, τα οχήματα αναγκάζονται να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση