Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Απάντηση Ζοτς για τη διαιτησία!

Έχοντας ακούσει από τους Ισπανούς τα... τέρατα σχετικά με τη διαιτησία των δύο πρώτων αγώνων, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απάντησε για πρώτη φορά λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους! Τι είπε για τα νέα στοιχεία στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα και την προετοιμασία του Παναθηναϊκού...




Είδε κι απόειδε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και είπε να απαντήσει βάζοντας στη θέση τους τόσο τους Ισπανούς δημοσιογράφους όσο και τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα εν όψει των δύο προημιτελικών που ακολουθούν στο ΟΑΚΑ.

Πάντως, ο Σέρβος προπονητής ξεκίνησε με την τοποθέτησή του για το παιχνίδι: "Καλησπέρα. Κάτι που πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι αμέσως μετά το δεύτερο παιχνίδι θα ήταν τεράστιο λάθος αν πιστέψουν ότι επειδή έχουμε δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ θα έχουμε και σημαντικό πλεονέκτημα. Θα πρέπει να μείνουμε αυτοσυγκεντρωμένοι και να παίξουμε πολύ σοβαρά.

Πριν αρχίσω την ανάλυση θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που ήρθαν στο αεροδρόμιο μετά τον αγώνα με την Μπαρτσελονα και να στείλω ένα μήνυμα, γνωρίζοντας ότι έχουμε sold ουτ. Θέλω να βοηθήσουν την ομάδα και να δείξουν σε όλη την Ευρώπη το πόσο ωραία ατμόσφαιρα έχει στο ΟΑΚΑ όταν γίνονται αγώνες μπάσκετ. Ότι αγαπάμε το μπάσκετ. Για αυτό θα ήθελα να είναι σωστή η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν.

Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Χθες είδαμε και το παιχνίδι της κόντρα στην Μανρέσα. Είναι φανερό ότι έχουν κάποια νέα πράγματα στο παιχνίδι τους. Το είδαμε χθες και είναι φυσιολογικό. Περιμένουμε να δούμε νέα πράγματα επιθετικά αλλά και αμυντικά.

Χθες προσπάθησαν να παίξουν δύο νέες άμυνες, ένα εξ αυτών το είχαν δοκιμάσει και απέναντι μας στο δεύτερο παιχνίδι. Μάλιστα αν και ήταν σημαντικό το παιχνίδι τους κόντρα στην Μανρέσα, δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Ναβάρο, ενώ χρησιμοποιήθηκε μόνο για ένα ημίχρονο ο Άντερσον.

Έχουμε τις πληροφορίες, είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Στην ομάδα, πλην του Φώτση που απουσίασε χθες λόγω ενός προβλήματος με το στομάχι του, όλοι είναι καλά. Ελπίζουμε πως σήμερα και αυτός θα προπονηθεί και θα παίξει αύριο".

"Καλώ όποιον θέλει να δει τα ματς"

Σε ερώτηση για την διαιτησία και τα σχόλια των Καταλανών (προπονητών, παικτών, ΜΜΕ) μετά το τέλος και του δεύτερου αγώνα, στον οποίο ο Παναθηναϊκός έκανε το "μπρέικ" ο Σέρβος προπονητής φρόντισε να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

"Το ξέρω ότι μίλησαν για την διαιτησία και ακόμα κάποιες εφημερίδες στην Ισπανία, είπαν ότι έκανα σχόλια για την διαιτησία, αλλά δεν είναι αλήθεια. Θα μιλήσω τώρα για πρώτη φορά. Πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα είναι σημαντική οργάνωση και καλώ όποιον θέλει να δει τα δύο πρώτα παιχνίδια να δει τι έγινε", σχολίασε ο Ομπράντοβιτς και συνέχισε:

"Και ελπίζω να τα δουν και να καταλάβουν πως ήταν η διαιτησία. Γιατί όλα όσα έλεγαν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα είναι απλά προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα. Το ξέρω πολύ καλά, όπως το γνωρίζουν και όλοι όσοι είναι στον χώρο του μπάσκετ.

Σε κάθε παιχνίδι κάναμε μεγάλη ανάλυση για ότι μας αφορά. Όποιος θέλει ας δει τα δύο παιχνίδια για να καταλάβει τι έκανε η διαιτησία. Προσωπικά δεν θέλω να χάσω την ενέργεια μου μιλώντας για την διαιτησία. Θέλω να δω τους παίκτες μου να παραμένουν συγκεντρωμένοι, να παίξουμε καλύτερα από ότι στην Βαρκελώνη και αυτό είναι προτιμότερο να κάνουμε.

"Θα χαμηλώσουν το κεφάλι λόγω ντροπής"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε λέγοντας πως αυτό που τον απασχολεί είναι να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους: "Βάση της εμπειρίας που έχουμε ξέρουμε ότι είναι πιο σημαντικό να κρατήσουμε συγκεντρωμένους τους παίκτες μας. Η αλήθεια είναι πολύ απλή. Έχω πολλά μηνύματα στο κινητό μου ακόμα και από ανθρώπους από την Βαρκελώνη που μου έδιναν συγχαρητήρια λέγοντας μου ότι παίξαμε δύο εξαιρετικά παιχνίδια.

Και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Επαναλαμβάνω και το κλείνω εδώ. Η Μπαρτσελόνα είναι εξαιρετική ομάδα, διαθέτει μεγάλη ποιότητα και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την κερδίσουμε.

Νομίζω ότι θα πρέπει να ξυπνήσουμε και να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Κάποιοι λένε διάφορα, κάποιοι γράφουν διάφορα, αλλά το πρωί που θα ξυπνήσουν και θα πάνε να ξυριστούν, θα κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και θα χαμηλώσουν το κεφάλι λόγω ντροπής.

Ξέρεις έχω πολλούς φίλους στην Βαρκελώνη και θα έλεγα κάποιοι να δουν τι έγραφαν οι ίδιες εφημερίδες και οι ίδιοι δημοσιογράφοι για εμάς μετά το Final Four του Βερολίνου. Έχω καλή μνήμη αλλά και καλούς φίλους που με ενημερώνουν για τα πάντα".

"Είναι δύσκολο και διαφορετικό ματς"

Ένας από τους πολλούς Ισπανούς συναδέλφους που έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου, ρώτησε τον Ομπράντοβιτς για την κατάσταση του Παναθηναϊκού, μόλις μία μέρα πριν τον τρίτο προημιτελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα.

"Είμαστε καλά, μόνο ο Φώτσης είχε ένα πρόβλημα και δεν προπονήθηκε. Όπως είπα και πριν, είναι ένα δύσκολο και διαφορετικό παιχνίδι. Παρακολουθήσαμε το παιχνίδι με την Μανρέσα και είμαστε προετοιμασμένοι. Αυτό που είδαμε είναι ότι ο Ναβάρο δεν αγωνίστηκε. Είναι σημαντικός παίκτης για την Μπαρτσελόνα και προφανώς τον προφύλαξε για το παιχνίδι με εμάς. Όπως και με τον Άντερσον", τόνισε ο Ομπράντοβιτς και συμπλήρωσε σε νέα ερώτηση του Ισπανού για τη διαιτησία:

"Δεν έχω παράπονα για την διαιτησία ούτε μου αρέσει να μιλάω για αυτήν. Καλώ όποιον θέλει να δει τα δύο παιχνίδια. Δεν έχω πρόβλημα να πω τα ίδια είτε σε σένα ή στους Έλληνες συναδέλφους σου. Εμείς δεν μιλήσαμε καθόλου για την διαιτησία. Τώρα γιατί μιλάει η Μπαρτσελόνα, σκεφτείτε το εσείς. Εγώ λέω απλά πως προετοιμάζω την ομάδα μου". 

"Δεν είναι μυστικό ότι θα πάμε σε ξενοδοχείο"

Σε ερώτηση, για την ενέργεια έχει απομείνει στους παίκτες του μετά την υπερπροσπάθεια των δύο πρώτων αγώνων: "Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρούμε ενέργεια και για τα δύο παιχνίδια. Παίζουμε με μία ομάδα που έχει μεγάλο κίνητρο μιας και θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που πήρε και το Final Four γίνεται στην πόλη τους.

Όπως και το δικό μας κίνητρο είναι πολύ υψηλό. Ακόμα και παίκτες που δεν είχαν τόσο μεγάλη συμμετοχή στα πρώτα δύο παιχνίδια πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ σημαντικοί για μας. Δεν είναι μυστικό επίσης ότι σήμερα μετά την προπόνηση θα πάμε στο ξενοδοχείο.

Όχι για να τους ελέγξω. Αλλά για να είναι όλη η ομάδα μαζί, να φάμε μαζί, να δούμε τον χρόνο ξεκούρασης. Είναι πολύ σημαντικό και έτσι θα καταλάβουν όλοι οι παίκτες το πόσο σημαντικοί είναι, είτε αν αγωνιστούν 35 λεπτά ή 5 δευτερόλεπτα".

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός: "Αρχικά θα είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουμε ότι έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα. Για αυτό πάμε και στο ξενοδοχείο, για να πιστέψουμε ότι παίζουμε εκτός έδρας".

Ομπράντοβιτς: "Μάλλον πρέπει να βελτιωθώ"

Οι ερωτήσεις "έπεσαν" βροχή στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η ερώτηση είχε να κάνει με το αν τα δύο παιχνίδια που έρχονται μοιάζουν με τα προηγούμενα στη Βαρκελώνη. Διαβάστε την απολαυστική απάντηση του Σέρβου προπονητή ο οποίος σχολίασε και κάποια άρθρα των δημοσιογράφων...

"Εμείς προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τους παίκτες μας. Εκείνοι είναι οι πιο σημαντικοί για αυτό και αυτούς πρέπει να βοηθήσουμε. Τα σχόλια πριν τους δύο αγώνες ήταν για το πως παίζει ο καθένας. Αν δεις τα στατιστικά πριν από τα παιχνίδια, θα έβλεπες ότι ο Παναθηναϊκός σκοράρει περισσότερους πόντους από την Μπαρτσελόνα και δέχεται και λιγότερους πόντους.

Κάποιοι είπαν ότι η Μπαρτσελόνα θέλει να τρέχει και ο Παναθηναϊκός να κάνει επιθέσεις 24''. Σε αυτό τι σχόλιο να κάνουμε. Είμαι προπονητής τόσα χρόνια και αναρωτιέμαι κάθε φορά που βλέπω τέτοια σχόλια, τι κάνω λάθος και τι δεν ξέρω. Μάλλον πρέπει να βελτιωθώ, μετά από τόσα χρόνια και τόσους τίτλους, μάλλον μετά από τέτοια σχόλια θα πρέπει να πάω να δω κανένα σεμινάριο.

Τα είδα αυτά, είδα ότι και εμείς σκοράραμε περισσότερους πόντους από την Μπαρτσελόνα και έλεγα πως να έγινε άραγε αυτό, έχοντας διαβάσει και τα σχόλια αυτά. Αύριο θα παίξουμε με τον τρόπο που μας αρέσει. Μετά το 82-83, με ρωτούσαν τι περισσότερο πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Και τους απαντούσα να σκοράρουμε έναν πόντο περισσότερο. Αυτή η απάντηση ισχύει και τώρα".

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με τον Ομπράντοβιτς να καλεί τον κόσμο στο γήπεδο και να απαντάει ότι δεν του προκαλεί επιπλέον πίεση: "Εγώ το απολαμβάνω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο"

sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση