Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει δράση στη Λιβύη

Οι διαφωνίες στο ΝΑΤΟ ξεπεράστηκαν και η διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων αναμένεται να περάσει στη Συμμαχία, υποστήριξε σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου (Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, επετεύχθη συμφωνία με το NATO
, ώστε η συμμαχία να αναλάβει τον έλεγχο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη.
Η βρετανική κυβέρνηση, η Washington και το Παρίσι, συμφώνησαν ότι η συμμαχία πρέπει να αναλάβει ρόλο-κλειδί στην υπόθεση της Λιβύης, αλλά ότι για αυτό απαιτείτο η έγκριση και των 28 κρατών-μελών.

 Μέχρι πρότινος, η Τουρκία προέβαλλε αντιρρήσεις για την εμπλοκή του NATO.
Αλλά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε ότι "οι απαιτήσεις μας θα επιτευχθούν σχετικά με τη Λιβύη".
"Η επιχείρηση θα ανατεθεί στο NATO".
Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την κυβερνητική απόφαση να λάβει μέρος η χώρα στις ναυτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η επιβολή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για αποκλεισμό της Λιβύης, όπως μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση.
Η Τουρκία, μουσουλμανικό έθνος μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, συμφώνησε να αποστείλει τέσσερις φρεγάτες, ένα υποβρύχιο και ένα πλοίο υποστήριξης για τη Νατοϊκή ναυτική επιχείρηση.
Η Γαλλία θέλει μια συντονιστική επιτροπή των μελών, συμπεριλαμβανομένου και του Αραβικού Συνδέσμου να ασκήσει τον πολιτικό έλεγχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση