Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Γκρι κρεββατοκάμαρα.

Η γκρι κρεββαοκάμαρα σας βασανίζει και το ξέρω από τα email σας. Όλοι βάφετε γκρι και μετά με ρωτάτε τι χρώματα ταιριάζουν. Γιατί στο μυαλουδάκι σας έχετε συνδέσει το γκρι με το μαύρο και το wenge(sic), ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το γκρι που είναι το νέο μπεζ, πάει με όλα τα χρώματα και έχει χιλιάδες αποχρώσεις, αλλά εκτός του μαγικού συνδυασμού άσπρο-μαύρο-γκρι, αυτό το χρώμα θέλει πολύ έντονα συνοδευτικά χρώματα και ειδικά όταν πρόκειται για μικρές δόσεις, βάλτε ακόμα πιο έντονα, να είστε μέσα...
Θέλω να πω πως αν είναι να βάλετε δύο μαξιλαράκια όλα κι όλα, ρίξε βρε παιδί μου ένα χρώμα να έρθει να γίνει αντίθεση. Σήμερα θα δούμε κάθε πιθανή βερσιόν γκρι κρεββατοκάμαρας με άλλο χρώμα και εννοώ με ότι άλλο χρώμα θα ήταν αποδεκτό.γκρι-πορτοκαλί
Σοφιστικέ και φωτεινό. Όσο φως λείπει από το γκρι, τόσο φως του δίνει το πορτοκαλί. Μη βάλεις πορτοκαλί που φωσφορίζει, διάλεξε από τα βρώμικα. Συνοδεύεις κλασικά με άσπρο και μαύρο. Προτείνω το BM 2112-50 Stormy Monday.
rdeco_gray_orange
γκρι-τυρκουάζ
Πολύ φωτεινός συνδυασμός και το γκρι πρέπει να πηγαίνει προς τη μπλε πλευρά του δίσκου. Προτείνεται το New Hope Gray 2130-50 της Benjamin Moore, φυσικά. Ιδανικά προσθέτεις πολύ ανοιχτά γκρι-γαλανά στοιχεία και κάνεις δωμάτιο μεγατόνων δυναστείας.
γκρι-μοβ
Συνεχίζεται η ιστορία με μοβ και λαδί στο βάθος όπως βλέπεις. Κλασικό και θέλει γκρι που να μοβίζει επίσης ή να πρασινίζει. Ιδανικό το Stormy Monday 2112-50 αλλά και το Sea Life 2118-40.
γκρι-κίτρινο
Βασικό και κλασικό. Καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα που συνδυάζεται ιδανικά με γαλαζο-γκρι και μοβογκρι. Συζητάμε για το Oxford Gray 2128-40. To κίτρινο είναι δυνατό χρώμα, μη φοβηθείς να σκουρύνεις το γκρι ένα τόνο. Θέλει επίσης λευκό και μαύρο κλασικά.
γκρι-γαλάζιο
Ήσυχο και φωτεινό. Αποτέλεσμα κινηματογραφικού σετ. Θέλει το πιο καθαρό γκρι που μπορείς να βρεις και για μένα αυτό είναι το Silver Spring 2120-50. Μετά, κατά τα γνωστά μπορείς να προσθέσεις λευκό ή και καμιά καρυδιά βαριά θα του κάνει ακόμα πιο ατμόσφαιρα.
γκρι-κόκκινο
Καθόλου της προτίμησης μου αυτός ο συνδυασμός, υπό την έννοια ότι το κόκκινο έπρεπε να ροζίζει ή το γκρι να σκουρύνει. Το βοηθάνε πολύ οι διαφάνειες, κατά τα άλλα το βρίσκω φλύαρο χωρίς να λέει τίποτα. Αν θέλεις όμως ένα τέτοιο δωμάτιο, θα πρέπει να βάλεις ένα γαλάζο-γκρι πολύ ανοιχτό όπως το Gray Timber Wolf 2126-50.
γκρι-πολύγνωτος περίπου
Ένα γκρι σαν το προηγούμενο που γαλαζίζει λόγω του συνδυασμού του με πολύχρωμο κουβρ-λι. Παίζει ώχρα, κεραμιδί ή χονδροκόκκινο, μαύρο και γαλάζιο. Παίζει ακόμα ένα τόσο απαλό ροζ που είναι λευκό και δε το βλέπεις. Μιλάμε για τα χρώματα του Μινωικού ακριβώς. Μιλάμε για ένα σκέπασμα που τα υποστηρίζει και έναν τοίχο που πρέπει να γαλαζίζει το γκρι του. Νuntucket fog AC-22 και είσαι μέσα.
γκρι-λευκό
Βασικό ένστικτο. Γκρι και λευκό. Μια δόση μαύρου θα μου άρεσε πιο πολύ από το κίτρινο, αλλά εντάξει. Ασήμι και γενικά γυαλάδες βοηθάνε σε αυτή την περίπτωση. Θέλουμε γκρι σκούρο ώστε να πάει το λευκό να κάτσει μπροστά του και να σου βγει το μάτι. Μονοχρωματικός ο συνδυασμός όπως βλέπεις με δύο γκρι. Το λευκό πάλι μη σε ξεγελά, το θέλουμε να κιτρινίζει κρυφά. Τα Dior Gray 2133-40 (mmm!) και Whale Gray 2134-40 είναι ιδανικά. Λευκό; Το Mascarpone AF-20.
rdeco_gray_white_bedroom

rdeco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση