Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Πιο έξυπνη και από τον Αϊνστάιν

Δείκτη νοημοσύνης, μεγαλύτερο από από τον Αϊνστάιν, τον Χόκινγκ, και του Φρόιντ έχει ένα κοριτσάκι μόλις 11 ετών. Πανεπιστημιακά ιδρύματα την διεκδικούν. ..


Είναι μόλις 11 χρόνων και ενώ ισχυρίζεται ότι είναι ένα τυπικό κορίτσι της ηλικίας της ωστόσο κατά μια έννοια είναι διαφορετική.
Η Βικτόρια Κάουι έχει καταφέρει να μπει στη διεθνή λέσχη Μένσα στην οποία για να γίνει κάποιος μέλος, πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) μεγαλύτερο ή ίσο με το 150 στην Κλίμακα Cattel (ισοδυναμεί με το 131 της κλίμακας Stanford-Binet).
Το κορίτσι έχει δείκτη νοημοσύνης 162 ξεπερνώντας το IQ του Αινστάιν (160), του Χόκινγκ(160), του Μπιλ Γκέιτς (160) και άλλων ευφυών ανθρώπων όπως ο Ναπολέων (145)  και ο Φρόιντ (156).
Μάλιστα το IQ της την τοποθετεί στο μόλις 1% του Βρετανικού πληθυσμού που είναι ιδιοφυΐες.
"Είναι πραγματικά τρομακτικό να σε συγκρίνουν με μεγάλα μυαλά της ιστορίας αλλά είναι ταυτόχρονα πολύ ωραίο να σε θεωρούν τόσο έξυπνη", δήλωσε η ίδια.
Η 11χρονη έχει ήδη δεχτεί υποτροφίες από τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα και δηλώνει ενθουσιασμένη.
Όπως τονίζει σκέφτεται να ασχοληθεί με τις επιστήμες και ειδικότερα με τη βιολογία.
"Θέλω να γίνω κτηνίατρος γιατί αγαπώ τα ζώα και δεν φοβάμαι το αίμα", ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Βικτόρια δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τα ευχάριστα στους φίλους της και ανυπομονεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση