Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Καντάφι: Δώστε όπλα στο λαό να αμυνθεί

Μια νέα σταυροφορία είναι προ των πυλών δήλωσε ο Καντάφι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη κρατική τηλεόραση. Πεδία μάχης Μεσόγειος και Β. Αφρική, τόνισε. Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μεταδίδει ότι χτυπήθηκε γαλλικό αεροσκάφος, διαψεύδει η Γαλλία. Συμμαχικά αεροσκάφη πετούν ήδη πάνω από τη Λιβύη και σταματούν επιθέσεις του Καντάφι. Γαλλικό μιράζ χτύπησε στρατιωτικό όχημα...

 Η Γαλλική αεροπορία κατέστρεψε τον πρώτο της στόχο δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού. Τέσσερα λιβυκά τανκς εξουδετερώθηκαν. Βομβαρδισμούς και από τις ΗΠΑ. Ο Καντάφι περιφρόνησε το διεθνές τελεσίγραφο τόνισε μετά το πέρας της Συνόδου των ηγετών στο Παρίσι ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Μουαμάρ Καντάφι έκανε μια μικρή δήλωση μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε με τη κρατική τηλεόραση της Λιβύης λέγοντας ότι αυτή η στρατιωτική επέμβαση θα οδηγήσει σε άλλη μια σταυροφορία και πως η Μεσόγειος και η Βόρεια Αφρική έχουν γίνει πεδία μάχης.
Παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στα όπλα για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.
"Είναι πλέον απαραίτητο να ανοίξουν οι αποθήκες και να οπλιστούν όλες οι μάζες με κάθε είδους όπλα για να προασπίσουν την ανεξαρτησία, την ενότητα και την τιμή της Λιβύης", είπε ο Καντάφι .

 "Καλούμε όλους τους λαούς και τους πολίτες των Αραβικών και Ισλαμικών εθνών, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής να συμπαρασταθούν στον ηρωικό λαό της Λιβύης ώστε να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση, που πρόκειται μόνο να αυξήσει την δύναμη, την αποφασιστικότητα και την ενότητα του λαού της Λιβύης", πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε την Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική "πεδίο μάχης" και προειδοποίησε ότι τα συμφέροντα των χωρών της περιφέρειας βρίσκονται σε κίνδυνο στο εξής, απειλώντας να επιτεθεί σε "στρατιωτικούς και πολιτικούς" στόχους στις χώρες αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση