Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Φτάνει μια ο εμπαιγμός σε βάρος της Ηλείας


Να σταματήσει ο εμπαιγμός της Ηλείας από την Κυβέρνηση, ζητεί με επιστολή του στον Πρωθυπουργό ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος τον καλεί να παρέμβει για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων του Νομού μας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
   «Η Ηλεία, η πολύπαθη αυτή περιοχή, ενάμιση μόλις χρόνο μετά τις εξαγγελίες σας για την ανασυγκρότησή και την ανάπτυξή της, είναι ουσιαστικά εγκαταλελειμμένη από την πολιτεία....

  Αυτή τη στιγμή, τα εναπομείναντα 120 εκατ. ευρώ του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών παραμένουν αδιάθετα, όταν ο Νομός έχει ανάγκη από βασικά έργα, χωρίς τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να ακολουθήσει το δρόμο της ανάπτυξης. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των χωριών Αρτέμιδα και Μάκιστος, τα οποία ναι μεν αποκαταστάθηκαν χάρη στις δωρεές  της Κυπριακής Δημοκρατίας και της οικογένειας Βαρδινογιάννη, παραμένουν ωστόσο αποκλεισμένα εξ αιτίας της κατάρρευσης του οδικού δικτύου, λόγω των καθιζήσεων και της διάβρωσης του εδάφους, συνεπεία των πυρκαγιών του 2007.
  Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω είναι οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι η Ολύμπια Οδός θα σταματήσει στην Αχαΐα, γεγονός που μαζί με τη δυστοκία για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Ανδραβίδας ως πολιτικού, κάνει εμάς τους Ηλείους να αισθανόμαστε πολίτες β’ κατηγορίας. Φαντάζει δε, σχήμα οξύμωρο να κατασκευαστεί η Ολύμπια Οδός χωρίς να διέρχεται από την Αρχαία Ολυμπία!
  Η κοινωνία της Ηλείας βρίσκεται σε αναβρασμό και είναι έτοιμη να ξεσηκωθεί, καθώς βλέπει την εγκατάλειψη της πολιτείας.
  Δεν επαιτούμε, απαιτούμε τα αυτονόητα, αυτά που μας ανήκουν.
  Χρειαζόμαστε ασφάλεια οδικού δικτύου, έργα υποδομής, λιμάνια και αεροδρόμιο, δηλαδή όλα εκείνα που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομίας μας και θα κάνουν τους πολίτες της Ηλείας να αισθάνονται ισότιμοι με τους υπόλοιπους πολίτες της Ελλάδας.
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
  Η Ηλεία αποτελεί μια περιοχή της οποίας τα προβλήματα και τις δυνατότητες  γνωρίζετε, αφού την επισκέπτεστε από τα νεανικά σας χρόνια.
      Ως  Βουλευτής και ως πολίτης της  Ηλείας προσβλέπω στο ενδιαφέρον σας και ζητώ να παρέμβετε άμεσα  ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα έργα κατασκευής της Ολύμπιας Οδού, να επισπευθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης των έργων για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Ανδραβίδας ως πολιτικού και να φτάσουν, επί τέλους, στον προορισμό τους οι προσφορές των Ελλήνων πολιτών μέσω του Ε.Τ.Α.Ε.Α».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση