Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Γαρίδες με πικάντικη σάλτσα


Καυτερή νοστιμιά

Χτυπάμε στο μπλέντερ το σουσάμι με το μαυροκούκι, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και το καγιέν ή την τσίλι πιπεριά...

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος (κρατάμε το κεφάλι) και τις περνάμε από το αρωματικό μείγμα. Τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 7-8 λεπτά στους 220ο C ή στη σχάρα.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού ή ξύδι και τα σερβίρουμε με τις γαρίδες.

Υλικά για 4 άτομα:
• 16 γαρίδες (Νο 3 ή Νο 2)
• 2 κουτ. της σούπας ξερός βασιλικός
• 2 κουτ. της σούπας μαυροκούκι
• 2 κουτ. της σούπας σουσάμι
• ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
• 2 δαφνόφυλλα
• 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
• 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή 1 τσίλι πιπεριά
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• φρέσκα σαλατικά για το γαρνίρισμα (ρόκα, ραντίτσιο, άισμπεργκ ή μαρούλι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση