Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νίκη των κεντροδεξιών στην Ιρλανδία

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εκλογική διαδικασία στην Ιρλανδία σήμερα με την ανάδειξη του 166ου μέλους της νέας βουλής μετά από μια σειρά ανακαταμετρήσεων, που επιβεβαίωσαν τη σαρωτική νίκη του κόμματος της αντιπολίτευσης Fine Gael.


Το Fine Gael και οι Εργατικοί, με τους οποίους είναι πιθανό να συνεργαστεί, εξασφάλισαν μια ιστορική νίκη καθώς οι ψηφοφόροι ‘εκδικήθηκαν’ το Fianna Fail, το κόμμα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της χώρας τα τελευταία 80 χρόνια, για την καταστροφική διαχείριση της οικονομίας της χώρας.

Ο Σον Κάιν, υποψήφιος του Fine Gael, ήταν ο τελευταίος πολιτικός που εξελέγη στο κοινοβούλιο και η νίκη του δίνει στο κεντροδεξιό κόμμα 76 έδρες (αύξηση 50%).

Οι Εργατικοί εξασφάλισαν 37 έδρες, από μόλις 20 στην προηγούμενη βουλή. Το Fianna Fail έπεσε στις μόλις 20 έδρες, ελάχιστα περισσότερες από εκείνες των ανεξάρτητων στη βουλή, από 78. Οι Πράσινοι, οι οποίοι συμμετείχαν ως πριν από λίγο καιρό στην κυβέρνηση, έχασαν και τις έξι έδρες που είχαν.

Οι συνομιλίες για τη σύμπηξη κυβέρνησης συνασπισμού ανάμεσα στα δύο κόμματα βρίσκονται σε εξέλιξη κι αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση