Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Βέτο Τουρκίας στο ΝΑΤΟ - Φόβος για πόλεμο διαρκείας στη Λιβύη

Διπλωματικό θρίλερ στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ για τη Λιβύη, καθώς η Τουρκία έθεσε βέτο στον βομβαρδισμό της χώρας...
 
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα για πρώτη φορα από την βάση στον Άραξο απογειώθηκαν βελγικά αεροσκάφη που θα πάρουν μέρος στην επίθεση στη Λιβύη, σε αναχαιτιστικό ρόλο. Από την άλλη, οι ένοπλες δυνάμεις του Κανταφικού στρατού στην Μισράτα άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους, όπως ανέφεραν πηγές στο πρακτορείο Reuters. Σε πολιτικό επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε αυστηρές κυρώσεις σε 11 συνεργάτες του Λίβυου συνταγματάρχη και σε 9 εταιρείες που διαχειρίζεται.
Βέτο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για την εισβολή
Έντονο διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται στους κόλπους του ΝΑΤΟ, μετά το βέτο που άσκησε η Τουρκία στην εισβολή του ΝΑΤΟ στην Λιβύη.
Η γειτονική χώρα απορρίπτει τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και καλεί τις χώρες μέλη της Συμμαχίας να εξετάσουν άλλες μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν προκειμένου να εκδιωχθεί ο Μουαμάρ Καντάφι.
Η Άγκυρα καλεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός από τη Δύση, λέγοντας πως πρέπει να ληφθούν υπόψη οι θάνατοι των αμάχων.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απογειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (21/3) 4 βελγικά αεροσκάφη που θα έχουν ρόλο αναχαίτισης στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ, ενώ την Τρίτη (21/3) στη Σούδα αναμένονται μαχητικά αεροσκάφη από τη Νορβηγία και το Κατάρ.
Ήδη νότια της Κρήτης βρίσκεται γαλλικό αεροπλανοφόρο, από όπου θα εξορμούν τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση