Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δοκιμασία για τον Γ. Παπανδρέου το Εθνικό Συμβούλιο

Δοκιμασία αναμένεται να αποτελέσει για τον Γιώργο Παπανδρέου η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή, καθώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο εσωτερικό του κυριολεκτικά «βράζει».


Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου δεν είναι παρά ελάχιστες ώρες, (όταν η παλαιά Κεντρική Επιτροπή με τα μισά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου συνεδρίαζε επί διήμερο), αναμένονται τοποθετήσεις αρκετών στελεχών, ιδιαίτερα κριτικές προς την ηγεσία και την ακολουθούμενη πολιτική. Σκληρός για μια ακόμα φορά θα είναι ο πρώην συγκεντρωσιάρχης Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη αναμένεται να απόσχουν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, ενώ στελέχη εν συγκροτήσει τάσης αναμένεται να καταθέσουν γραπτό κείμενο με υπογραφές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και η εκλογή των τριών κενών θέσεων του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς παραμένουν κενές οι θέσεις των τριών μελών (Μαν. Όθωνας, Γ. Κουτσούκος και Δημ. Κουσελάς) που (υφ)υπουργοποιήθηκαν.

Πέραν του κ. Γιώργου Παναγιωτακόπουλου για μια θέση στο Πολιτικό Συμβούλιο θα είναι υποψήφιοι εκτός απροόπτου ο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος, Στέφανος Τζουμάκας και Παντ. Καμάς, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των κ. Δημ. Καρύδη, Μάρκου Μπόλαρη και Νίκου Σαλαγιάννη, αφού ο κ. Λευτέρης Κατσικαρέλης αρνείται τις πιέσεις να εκπροσωπήσει τους «εκσυγχρονιστές».

Αν υπάρχει μονοσταυρία στην εκλογή θεωρείται βέβαιον ότι θα εκλεγεί ο κ. Παναγιωτακόπουλος με τη στήριξη της -πολυπληθούς- «Αριστερής Πρωτοβουλίας», ενώ οι «προεδρικοί» θα εκλέξουν είτε τον κ. Πολυζωγόπουλο είτε τον κ. Μπόλαρη (όποιον επιλέξουν). Τον τρίτο υποψήφιο θα εκλέξουν οι «εκσυγχρονιστές». Όλα αυτά αν υπάρξει μονοσταυρία χωρίς διπλές υποψηφιότητες από το κάθε μπλοκ. Αν όμως υπάρξει δισταυρία (όπως επιμένουν κάποιες σκέψεις στο προεδρικό περιβάλλον) τότε στο Εθνικό Συμβούλιο αναμένονται ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση