Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Έδειξαν στους δημοσιογράφους τα πτώματα από τις επιθέσεις

Για 5η συνεχόμενη νύχτα συνεχίστηκε το "σφυροκόπημα" των δυτικών δυνάμεων στη Λιβύη με ισχυρές εκρήξεις στην Τρίπολη ενώ άτομα του περιβάλλοντος του ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι, ήρθαν ξανά σε επαφή με τις δυτικές δυνάμεις ώστε να βρουν μια λύση στην κρίση...
Παράλληλα, δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο νεκροτομείο της χώρας ύστερα από κλήση των τοπικών αρχών για να δουν τα θύματα. Δείτε live τι συμβαίνει στη χώρα. Συνεχής ενημέρωση.Πιο αναλυτικά, τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/4) υψώθηκε καπνός στην Τρίπολη ύστερα από ισχυρότατη έκρηξη που συνέβη σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής βάσης.

"Ακούσαμε μια ακόμα έκρηξη, μόλις τώρα. Βλέπουμε να υψώνεται καπνός. Υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν βγει στις ταράτσες των κτηρίων. Μάλλον πρόκειται για μία περιοχή με στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κοντά στη σχολή των μηχανικών, στην περιοχή Ταούρα", είπε στα μέσα ενημέρωσης κάτοικος της περιοχής.

Ωστόσο, οι δυτικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να εμποδίσουν τα τεθωρακισμένα του στρατού του Καντάφι, να περικυκλώσουν τα προπύργια των ανταρτών, ή να εκτοπίσουν τα στρατεύματά του από στρατηγικούς κόμβους στην ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με πηγές.

Όπως μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο Jana τα αντιαεροπορικά πυρά που έπεσαν την Τετάρτη (23/3) έχουν προκαλέσει το θάνατο πολλών αμάχων καθώς έπεσαν σε  συνοικία με κατοικίες. Το πρακτορείο τόνισε μεταξύ των άλλων ότι ο τρίτος βομβαρδισμός στόχευε να πλήξει τους διασώστες όταν ανέσυραν νεκρούς και τραυματίες από τα ερείπια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση