Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τιτανομαχία στη Βαρκελώνη

Με κομμένη την ανάσα αναμένει η ποδοσφαιρική Ευρώπη τη ρεβάνς Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ το βράδυ της Τρίτης στη Βαρκελώνη(21:45-ΜΕGA) με θέα το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ...
Η Σαχτάρ φιλοξενεί τη Ρόμα(21:45-ΝΟVASPORTS 1) στην άλλη αναμέτρηση για την πρόκριση στους "8".Τα πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, «σφραγίζονται» το βράδυ της Τρίτης και τα φώτα πέφτουν στη δεύτερη πράξη της μονομαχίας της Μπαρτσελόνα με την Άρσεναλ στο «Καμπ Νου».

Δύο από τις ομάδες που κατά γενική ομολογία αποδίδουν το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο,αναμετρώνται στη Βαρκελώνη και την ρεβάνς του 2-1 υπέρ των «κανονιέρηδων» από το πρώτο παιχνίδι στο «Έμιρεϊτς».
Οι γηπεδούχοι θέλουν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να πιστοποιήσουν ότι είναι το «αφεντικό» της Ευρώπης στον δρόμο για τον τελικό που θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ» ενώ οι φιλοξενούμενοι έχοντας φτάσει στη βρύση, φιλοδοξούν να πιούν νερό αυτή την φορά και να θέσουν νοκ-άουτ ένα μεγαθήριο, κάτι που θα τους δώσει ώθηση στην προσπάθεια τους να βρεθούν ξανά σε ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που φέτος θα φιλοξενηθεί στην πόλη τους.

Στην σκιά του σπουδαίου αγώνα στη Βαρκελώνη, η Σαχτάρ Ντόνετσκ θέλει να γράψει ιστορία με την πρόκριση της για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Ρόμα.

Οι Ουκρανοί μετά τη νίκη τους με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι στο «Ολίμπικο» δείχνουν να είναι το μεγάλο φαβορί με τους Ιταλούς να κυνηγούν την μεγάλη έκπληξη προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η πορεία τους στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ(21:45-ΜΕGA):Η στιγμή που περίμεναν οι ποδοσφαιρόφιλοι στη «Γηραιά Ήπειρο», έφτασε καθώς δύο από τις…αγαπημένες ομάδες όλων των φιλάθλων με βάση το ποδόσφαιρο που αποδίδουν, αναμετρώνται στη δεύτερη πράξη του μεταξύ τους ζευγαριού με θέα ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα της με 1-2 στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στο Λονδίνο καλείται να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να συνεχίσει την πορεία της με προορισμό τον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Οι «μπλαουγκράνα» έχουν καλή ψυχολογία καθώς παραμένουν σε απόσταση επτά βαθμών στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει επίσης ένας από τους στόχους τους στην τρέχουσα σεζόν.

Στην αντίπερα όχθη, η Άρσεναλ δεν έχει την καλύτερη πορεία το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία, καθώς στραβοπάτησε απέναντι στη Σάντερλαντ το περασμένο Σάββατο(0-0) και έχασε την ευκαιρία να «πιάσει» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή ενώ προηγήθηκε και η ήττα στον τελικό του Λιγκ Καπ από την Μπέρμιγχαμ.

Παρόλα αυτά οι «κανονιέρηδες» θέλουν να αφήσουν στο περιθώριο για την ώρα τις εγχώριες διοργανώσεις καθώς απέναντι τους έχουν μία μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση.

Έχοντας στις αποσκευές της το υπέρ της 2-1 από τον πρώτο αγώνα, η Άρσεναλ θα επιδιώξει να σταθεί όρθια στο «Καμπ Νου» και να πανηγυρίσει μία σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά, συνεχίζοντας παράλληλα να κάνει όνειρα για παρουσία στον τελικό που θα διεξαχθεί σε αγγλικό έδαφος φέτος.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Πεπ Γκουαρντιόλα για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Πικέ και τον τραυματία Πουγιόλ.

Από την άλλη πλευρά, ο Αρσέν Βενγκέρ για τους φιλοξενούμενους δεν θα έχει στην διάθεση του τους Γουόλκοτ, Βερμάελεν, Σονγκ, Φαμπιάνσκι που είναι τραυματίες ενώ παράλληλα αμφίβολος είναι και ο  Φαν Πέρσι. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ελβετός Μάσιμο Μπουσάκα.

Αναφορικά με την προϊστορία, η Μπαρτσελόνα έχει την υπεροχή. Η κόντρα τους το 2006 στον τελικό που είχε διεξαχθεί στο Παρίσι, ξεχωρίζει στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει με 2-1 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Προηγήθηκε η κόντρα τους την σεζόν 1999-2000 στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όταν η Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-2 στο "Γουέμπλεϊ" το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ως έδρα η Άρσεναλ τότε ενώ στην Βαρκελώνη δεν υπήρξε νικητής(1-1).

Νωπές όμως είναι οι μνήμες από την περυσινή τους κόντρα στα προημιτελικά του θεσμού. Στο Λονδίνο μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι δεν υπήρξε νικητής με το τελικό 2-2 ενώ στον επαναληπτικό, η Μπαρτσελόνα με ηγέτη τον Μέσι που σημείωσε τέσσερα γκολ επικράτησε με 4-1 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα(21:45-ΝΟVASPORTS 1):Έτοιμη να πανηγυρίσει μπροστά στο κοινό της στο «Ντόνμπας Αρίνα» την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Η ομάδα της Ουκρανίας μετά τη νίκη της με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στο «Ολίμπικο» της Ρώμης είναι το μεγάλο φαβορί και δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία για να φτάσει σε μία ευρωπαϊκή διάκριση.

Από την άλλη πλευρά η Ρόμα παρά το δύσκολο έργο που έχει, θέλει να κυνηγήσει τις πιθανότητες που της έχουν απομείνει για την πρόκριση. Με νέο προπονητή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, τον Βιτσέντζο Μοντέλα ο οποίος είναι ο διάδοχος του Κλαούντιο Ρανιέρι στο «τιμόνι» της, η ομάδα της Ιταλίας θα κυνηγήσει την μεγάλη ανατροπή.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζει τον Φερναντίνιο ενώ ο προπονητής των φιλοξενούμενων δεν θα έχει στην διάθεση του τους Μενέζ, Κασέτι και Αντριάνο.Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Μάρτιν Άτκινσον από την Αγγλία.

Η Ρόμα με την Σαχτάρ Ντόνετσκ έχουν παρελθόν πάντως καθώς είχαν τεθεί αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων την περίοδο 2006-2007. Η Ρόμα είχε επικρατήσει άνετα στην έδρα της με 4-0 ενώ η Σαχτάρ νίκησε με 1-0 στο δεύτερο παιχνίδι στο Ντόνετσκ.

sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση