Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο Ερντογάν θέλει να χτίσει νέα Κωνσταντινούπολη!


Ένα απίστευτα φιλόδοξο σχέδιο για την δημιουργία της «νέας Κωνσταντινούπολης» ετοιμάζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ερντογάν.
Όπως αποκαλύπτει μεγάλη τουρκική εφημερίδα ο Ερντογάν θέλει να χτιστεί μια νέα πόλη στην Κωνσταντινούπολη η οποία θα έχει την ονομασία «πόλη των πολιτισμών«. Επιδίωξή του, είναι η συγκεκριμένη πόλη που θα χτιστεί στην ευρωπαϊκή όχθη της Κων/πολης, να είναι έτοιμη μέχρι το 2023, έτος που η Τουρκία θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ιδρύσεως της.
Η «πόλη των πολιτισμών» θα έχει πάρκα, εμπορικά κέντρα, μουσεία, χαμάμ, τζαμιά, ξενοδοχεία αλλά και πολλά κτήρια από διάφορους πολιτισμούς όλου του κόσμου. Τα μουσεία και διάφορα άλλα κτήρια θα χτιστούν στην αρχιτεκτονική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας «και πολιτισμών της Ανατολής των Μουσουλμάνων και των μη Μουσουλμάνων».
Η νέα Κων/πολη, θα έχει έκταση περιπου 74 τετραγωνικών χιλιομέτρων, θα διαθέτει αεροδρόμιο (το τρίτο της Πόλης), σύνδεση με το δίκτυο του μετρό και δικό της λιμάνι.
Δεν έχει διευκρινιστεί το κόστος αυτού του τεράστιου έργου που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως απο τον ίδιο τον Ερντογάν λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία τονΙούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση