Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

« ΚΗΡΥΞΗ ΘΕΟΜΗΝΙΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ»


Απαντώντας  στην υπ’ αρθμ. 10.473/04-02-2011 ερώτηση  του βουλευτή του Νομού μας  Μιχάλη Κατρίνη τα συνερωτώμενα Υπουργεία  δεσμεύτηκαν ότι θα προβούν σε κάθε διευκόλυνση- πιστωτική ή υλική- για την αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν στα κτίσματα από τον ανεμοστρόβιλο.
Όσον αφορά  την οριοθέτηση των περιοχών που  έχουν πληγεί από τις πλημμύρες  και την ένταξή τους σε προγράμματα  αποκατάστασης των ζημιών που  έχουν υποστεί τα κτίσματα το συναρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει ήδη στείλει από τις 05-01-2011 έγγραφο στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας για την αναγκαιότητα της αποστολής στοιχείων σχετικά με τα κτίσματα που έχουν πληγεί, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα ακριβούς οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής και –όσο το δυνατόν- ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών...

Από την πλευρά του το συναρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης τόνισε πως όσες ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες ή θερμοκήπια, μη καλυπτόμενες από τον ΕΛ.ΓΑ., αρμοδιότητας ΠΣΕΑ, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων, το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε. ενώ οι αντίστοιχες ενισχύσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μετά την έγκριση του προγράμματος και μετά την επιβεβαίωση αποκατάστασης- αντικατάστασης των ζημιών.   
Ο κ. Κατρίνης σχολίασε ότι η ισχυρή βροχόπτωση, που συνοδεύτηκε από σφοδρότατη χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες σε οικίες, αποθήκες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην οικονομική καταστροφή εκατοντάδες κάτοικοι και καλλιεργητές των Δ.Δ. Τραγανού του Δήμου Τραγανού και Δ.Δ. Στρουσίου του Δήμου Ανδραβίδας.
Ενόψει της κατάστασης αυτής αλλά και των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκαλέσει η οικονομική κρίση αλλά και οι τεράστιες καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές και τους σεισμούς σε ολόκληρο το Νομό μας είναι αναγκαίο να χαρακτηρισθούν ως θεομηνιόπληκτες όλες οι πληγείσες περιοχές βάσει του Ν. 2576/1998, προκειμένου οι κάτοικοι να μπορέσουν να αποζημιωθούν για τις ζημιές, που υπέστησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση