Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

82 χρόνια «συγκινήσεων»!

Σίγουρα ο άνθρωπος που σκέφτηκε να μετατρέψει τους δρόμους του Μόντε Κάρλο σε «πίστα» για αγώνες αυτοκινήτων και αργότερα μονοθεσίων της Φόρμουλα 1, είχε μεγάλη έμπνευση...


Aυτό φαίνεται από τις αμέτρητες στιγμές που έχει χαρίσει το εν λόγω σιρκουί στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την 14η Απριλίου του 1929 μέχρι σήμερα. Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει την πίστα του Μονακό.
Πάνε 82 χρόνια από τότε που ο πρίγκηπας Pierre εγκαινίασε το πρώτο γκραν πρι, κάνοντας ένα γύρο με μια Torpedo Voisin, ενώ στο τιμόνι ήταν ο Φαρούξ. Στον πρώτο αγώνα στους δρόμους του Πριγκηπάτου πήραν μέρος 16 αυτοκίνητα, Bugatti, Alfa Romeo, Maserati, Licorne και Mercedes.
Ο Μπρους Γουίλιαμς ήταν ο πρώτος οδηγός που πήρε την καρό σημαία στους απαιτητικούς δρόμους του Μόντε Κάρλο, οδηγώντας μια Bugatti. Ο Βρετανός οδηγός χρειάστηκε τρεις ώρες 56 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να περάσει το σημείο τερματισμού, ενώ η μέση ωριαία ταχύτητα του ήταν 80 χλμ σε 100 γύρους.
Από τότε αρκετά έχουν αλλάξει. Αρχικά, πολλά σημεία της πίστας έχουν τροποποιηθεί με σκοπό να την ασφάλεια των πιλότων, ενώ πλέον τη θέση των αυτοκινήτων έχουν πάρει τα μονοθέσια.
Το Μόντε Κάρλο χαρακτηρίζεται ως το σιρκουί της χλιδής και πάντα αποτελεί πόλο έλξης για εξέχουσες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου. Ωστόσο, πέρα από τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, οι συμμετέχοντες έχουν δύσκολο έργο, λόγω των στενών δρόμων και των κλειστών στροφών.
Τις περισσότερες νίκες στο γκραν πρι του Μονακό έχει ο αδικοχαμένος, Άιρτον Σένα, ο οποίος είχε ανέβει στο βάθρο έξι φορές, αριθμός που κανένας πιλότος δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει μέχρι σήμερα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση