Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Το ούφο

της Γκέλης Βούρβουλη
Την περασμένη Δευτέρα ένιωσα πάλι σαν το γνωστό ούφο.  Πρώην υπουργός βρέθηκε με 178 μαύρα εκατομμύρια στον λογαριασμό του και δεν είχα πάρει χαμπάρι, διότι εφημερίδες σταμάτησα να αγοράζω πριν απο δύο χρόνια,  τηλεόραση βλέπω μόνο σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (αποκλεισμένη στο πουθενά χωρίς Ίντερνετ) και τη μπλογκοφημολογία την αποφεύγω συστηματικά. Και καλά όταν πρόκειται για το πυρηνικό νέφος που ήρθε στην  Ελλάδα και μας το κρύβουνε, τις έγκυες τηλεπερσόνες ή τις κόρες που έπεσαν στο πηγάδι και δεν τις έβγαζε κανείς. Όταν όμως πρόκειται για 178 μαύρα εκατομμύρια, είναι ντροπή να το μαθαίνω κατόπιν εορτής...


Σε τέτοιες περιπτώσεις αποφεύγω να κάνω ερωτήσεις που με εκθέτουν κι έτσι έκανα το παπί μέχρι που συνειδητοποίησα ότι κανείς δεν ήξερε ποιός ακριβώς είναι αυτός ο πανέξυπνος πρώην υπουργός κι ότι κυκλοφορούσαν τουλάχιστον δύο ονόματα – αλλά ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επισήμως. Και τα δύο ονόματα ταίριαζαν γάντι στον ρόλο και παρ’ όλο που η όλη ιστορία ακουγόταν κατακίτρινη, παρασύρθηκα και περίμενα να δω ποιός είχε ανταποκριθεί τόσο τέλεια στο προφίλ της φημολογίας που τον συνοδεύει και ομολογώ ότι διέσπειρα κι εγώ τις φήμες σε άλλους, ακόμα πιο άσχετους φίλους μου – μη και χάσω την ευκαιρία να εμφανιστώ σαν ενημερωμένη δημοσιογράφος.

Μόλις όμως έψαξα λίγο το θέμα (στο Google), κατάλαβα ότι είχα πέσει στη γνωστή παγίδα. Μια κυριακάτικη εφημερίδα το δημοσίευσε ως γεγονός χωρίς στοιχεία πριν απο 22 μέρες (!!!) κι απο τότε οι φήμες πάνε κι έρχονται, φτάνοντας μέχρι και τη Βουλή, για να διαψευστούν τελικώς απο τους αρμοδίους. Άλλη μια τσιχλόφουσκα που μασήθηκε απο όλους μας και κόλλησε στα κεφάλια πραγματικών ανθρώπων. Και σιγά μην είναι η τελευταία. Διότι το κουτσομπολιό δεν μας στοιχίζει τίποτα – αρκεί να μην έρθει η σειρά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση