Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ο ισραηλινός στρατός αριθμό ρεκόρ σπιτιών

Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε το Μάρτιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα έναν αριθμό ρεκόρ παλαιστινιακών κατοικιών στη Δυτική Οχθη, όπως κατήγγειλε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της UNWRA, της υπηρσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες...


Συνολικά "76 παλαιστινιακά σπίτια ή οικοδομές κατεδαφίστηκαν τον Μάρτιο, έναντι 70 τον Φεβρουάριο και 29 τον Ιανουάριο", δήλωσε ο Κρις Γκάνες σε ανακοίνωσή του.

"Εξαιτίας των κατεδαφίσεων του Μαρτίου 158 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, ανάμεσά τους 64 παιδιά, 105 έμειναν άστεγοι τον Φεβρουάριο, ανάμεσά τους 43 παιδιά, και ακόμη 70 τον Ιανουάριο, από τους οποίους 47 παιδιά", συνέχιζε η ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός προχωρά τακτικά στην κατεδάφιση σπιτών των Παλαιστινίων που έχουν χτιστεί στη Δυτική Οχθη χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με τον Γκάνες αυτές οι κατεδαφίσεις αποτελούν "διάκριση εναντίον μίας εθνοτικής ομάδας". Καθώς συνδέονται με τη συνεχιζόμενη ανοικοδόμιση εβραϊκών οικισμών, οι κατεδαφίσεις μειώνουν επίσης την πιθανότητα να δημιουργηθεί στη Δυτική Οχθη ένα παλαιστινιακό κράτος, η βιωσιμότητα του οποίου "διαβρώνεται ακόμη λίγο με κάθε κατεδάφιση", πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2011/04/blog-post_6219.html#ixzz1IVXvmMv6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση