Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Disrupt & MC Soom T (Jahtari)


Η νέα επαναστατική ομάδα διοργάνωσης reggae events στη χώρα μας λέγεται Jahpatistas κι είναι έτοιμοι να σας εκπλήξουν με τις επιλογές τους. Έτσι, ξεκινούν την πορεία τους στα συναυλιακά δρώμενα της χώρας με 2 ιδιαίτερα live.
Την Πέμπτη 7 Απριλίου στo ΓΑΙΑ Live στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή 8 στο Red Sea στην Αθήνα οιJahpatistas έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν στους φίλους της Digital Laptop Reggae Σκηνής έναν από τους πρωτεργάτες του σπουδαίου Label Jahtari...

Συγκεκριμένα τις δύο πόλεις θα επισκεφτεί ο Γερμανός παραγωγός Disrupt πλαισιωμένος από την ΣκωτσέζαMC Soom T στα φωνητικά, με σκοπό να ξεσηκώσουν το κοινό με τους ήχους της ηλεκτρονικής reggae μουσικής τους. Τις δυο εμφανίσεις θ’ ανοίξουν οι Mr.Mazz & Μrs.HCN, ενώ θα επακολουθήσουν οι Moca Juniors στη Θεσσαλονίκη και η Anna Mystic στην Αθήνα.
Το Lebel των Jahtari δημιουργήθηκε το 2004 από τους παραγωγούς Disrupt και Rootah στην Λειψία της Γερμανίας. To Label με αφετηρία την Γερμανία σύντομα εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και σήμερα αποτελείται από πολλά σημαντικά ονόματα της Dub από ολόκληρη την Ευρώπη: Disrupt, Soom T, Bo Marley, Mungo’s Hifi, Volfoniq, Tapes. Πλέον το label των Jahtari αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο για παραγωγούς που φτιάχνουν μουσική με έναν παρόμοιο τρόπο αλλά και με κοινό προσανατολισμό τη reggae και dub σκηνή.
Ο ένας από τους πρωτεργάτες του Lebel λοιπόν θα βρίσκεται κοντά μας για ένα εκρηκτικό live. Μετά από χρόνια πειραματισμού με διαφορετικά μουσικά όργανα και είδη (από gabba και digiral hardcore μέχρι electronica), ο Jan Gleichmar aka Disrupt, κατέληξε στον reggae και dub ήχο που πραγματικά αγαπά και υπηρετεί έως και σήμερα. Το 2004 κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά με τίτλο«A Fistful of Dub» στη Phonocake, μια διαδικτυακή δισκογραφική εταιρεία. Η κυκλοφορία αυτή είχε μεγάλη αποδοχή από το κοινό και έγινε το κίνητρο για να συσταθεί η Jahtari τον Νοέμβριο του 2004. Από τότε η Jahtari αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο για παραγωγούς που φτιάχνουν μουσική με έναν παρόμοιο τρόπο αλλά και με κοινό προσανατολισμό τη reggae και dub σκηνή. Ως παραγωγός της Jahtari έχει πάρει μέρος σε πολλές κυκλοφορίες σε συλλογές υπο το όνομα του label των Jahtari αλλά και με καλλιτέχνες όπως Bo Marley, Africa Simba, MC Soom T.
Η τελευταία θα τον συνοδεύσει και στα 2 live. Προερχόμενη από τη Γλασκώβη η MC Soom T, γνωστή για τα εκλεκτικά φωνητικά της, αλλά και για τις συνεργασίες της με καλλιτέχνες όπως οι The Orb, T. Raumschmiere, King Creosote, Miss Kittin, The Bug, Mungos Hifi, Bus και Asian Dub Foundation, μετράει πάνω από 40 κυκλοφορίες από το 1999, εξασφαλίζοντας της μια θέση ανάμεσα στους καινοτόμους της εξέλιξης και διαμόρφωσης των σύγχρονων μουσικών αρχών.
Μετά από 10 χρόνια ηχογραφήσεων και κυκλοφοριών είναι πλέον μια καταξιωμένη φυσιογνωμία της εναλλακτικής μουσικής βιομηχανίας, ενώ διακρίνεται για την εκκεντρικότητά της, τις χαρακτηριστικές φωνητικές της ικανότητες, το καθοριστικό της στυλ αλλά και τις πολιτικές και πνευματικές τις πεποιθήσεις οι οποίες αντικατοπτρίζονται στο ποιητικό της γράψιμο, χαρίζοντας της ένα όλο και μεγαλύτερο κοινό που την ακολουθεί στις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της. Μέσω της συνεργασίας της με τη δισκογραφική Jahtari και τον Disrupt ανακάλυψε ένα ύφος παραγωγής που αναμφισβήτητα ταιριάζει στα προοδευτικά φωνητικά της, ενώ δηλώνει την αφοσίωσή της στο νεοσύστατο ήχο, γνωστό ως digital laptop reggae.
Official Myspace page www.myspace.com/mcsoomt
Μαζί τους τόσο στην συναυλία της Θεσσαλονίκης όσο και σε αυτήν της Αθήνας οι Mr Mazz & Mrs HCN. Ο Mr Mazz είναι ο δημιουργός των Fundracar μια 8-μελής reggae μπάντα σε πλήρη αρμονία μουσικών αντιλήψεων, με έμφαση στην dub rock και ganja funky αισθητική. Πέρα από τη συμμετοχή του σε αυτούς εμφανίζεται και ως selector σε διάφορα events. Έτσι κι εδώ όπου μάλιστα θα τραγουδά πάνω από τα mixαρισμένα selections του. Η MRS HCN είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη, αλλά πολλά υποσχόμενη, selector από την Κύπρο, με μεγάλη αγάπη για τη roots reggae μουσική. Αν και μικρή σε ηλικία έχει ανοίξει συναυλίες για τους Julian Marley, Israel Vibration, Capleton, Gentleman, Aba Shanti-I και Mad Professor, μεταξύ άλλων.
Στο live της Θεσσαλονίκης μετά τον Disrupt και την MC Soom T τη σκυτάλη θα πάρουν οι Moca Juniors μια πολυπολιτισμική κολεκτίβα καλλιτεχνών οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που παρουσίασαν τον ήχο της Dancehall στην Ελλάδα έχοντας δώσεις αμέτρητα live τόσο στη πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και σε άλλες πόλεις όπως Γιάννενα, Καβάλα, Ξάνθη, Αθήνα κ.α.
Στην Αθήνα τη συναυλία κλείνει η γνωστή σε όλους Anna Mystic η οποία έχει παίξει σε αναρίθμητα αθηναϊκά bars και clubs (Yoga Bala, BarGuruBar, Earth Bar, 1-22 music bar, One Happy Cloud, Trova, Stavlos Thission, Aerodromio, No Name, Loop, +soda, Bo club, Barrio, Booze,Barrio,Gimmick, κ. α) και σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Αγ. Νικόλαο, Σητεία, Σαμοθράκη, Σύρο, Αντίπαρο, Σαντορίνη, Γιάννενα, Μεσολόγγι, κ. α), σε festival (Synch, RastaVibes, Reggae Vibes, Mama Africa, κ.α. καθώς και ως warm-up DJ set σε διάφορες συναυλίες.
Official Lebel Url: www.jahtari.org
Official Myspace page: www.myspace.com/jahtari
Τιμή Εισιτηρίου: 10€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση