Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

“Εμείς βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά, εμείς θα βγάλουμε την Ελλάδα από επιτήρηση

Με στόχο την τόνωση της αυτοπεποίθησης των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος αλλά και την ανακοίνωση νέων πρωτοβουλιών ο πρωθυπυργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε εχθές Σάββατο τη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωση την πρωτοβουλία του  να συγκεντρωθούν 1.000.000 υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών προκειμένου να συζητηθεί στην Ευρώπη το θέμα του ευρωομολόγου, μετά την επίμονη άρνηση της κας Ανγκελας Μέρκελ να συναινέσει σε μία συζήτηση. Μάλιστα ο πρωθυπουργός όρισε μια ομάδα εργασίας που θα απασχοληθούν με αυτό το ζήτημα αποτελούμενη από τους Β. Παπανδρέου, Π. Ευθυμίου, Κ. Βρεττό, Ν. Αλευράς, Π. Οικονόμου, Η. Μόσιαλο, Α. Ποδηματά και Χρ. Πολυζωγόπουλος.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό που πέτυχε η Ελλάδα την Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής, δηλαδή τη δημιουργία ενός σταθερού μηχανισμού στήριξης, δεν θα μπορούσαμε μέχρι  πριν ένα χρόνο να το φανταστούμε. Απάντησε επίσης σε όσους τον επικρίνουν για τον ερχομό της Τρόικας στην Ελλάδα ότι θα πρέπει να αναλογιστούν ποιός έφερε την Ελλάδα σε αυτό το σημείο και είπε χαρακτηριστικά: "εμείς βάλαμε το κεφάλι μας στον ντορβά, εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από την επιτήρηση". Επιπλέον πρόσθεσε ότι "θα ήταν εύκολο να σκοτώναμε τον ταχυδρόμο, αλλά τα μαντάτα ήδη τα ξέρουμε".

Ο πρωθυπουργός σχολίασε τα όσα λέγονται για τα συνεχή ταξίδια του στο εξωτερικό. Είπε ότι ταξιδεύει για να υπερασπιστεί την Ελλάδα και τα συμφέροντα της  χώρας και ότι η μοίρα της  Ελλάδας συνδέεται με τις ευρωπαϊκές και γενικότερα τις διεθνείς εξελίξεις. Τέλος υπενθύμισε ότι ο ίδιος προέρχεται από οικογένεια μεταναστών και ότι γι' αυτόν η Ελλάδα "δεν είναι μοίρα, είναι επιλογή".

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε τις επόμενες προτεριότητες της κυβέρνησης που θα είναι: Κράτος - δημόσια διοίκηση, ανάπτυξη, κοινωνική συμμετοχή, κοινωνικό κράτος, εξωτερική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση